breaking news

Nasrat Haqparast pakt short notice partij tegen Don Madge op 13 maart

February 11th, 2021 | by Marcel Dorff
Nasrat Haqparast pakt short notice partij tegen Don Madge op 13 maart
UFC
0

De Duitse Afghaan Nasrat Haqparast heeft een short notice partij gepakt. Haqparast vervangt de geblesseerde Guram Kutateladze en neemt het op tegen de Zuid-Afrikaan Don Madge in de Lightweight divisie. Beide mannen treffen elkaar op 13 maart aanstaande. De UFC heeft officieel nog geen locatie genoemd, echter zal de partij zo goed als zeker plaatsvinden in het UFC APEX te Las Vegas. Het “Whereslali” twitter account meldde de partij. Inmiddels is de partij bevestigd.

Nasrat Haqparast (MMA 12-3/UFC 4-2) is een van de grootste talenten uit Duitsland. De Afghaanse Duitser die op dit moment traint bij Tristar Gym in Canada begon zijn Pro-MMA carrière in 2012. Tijdens zijn debuutgevecht verloor Haqparast. Dit zou tot zijn UFC debuut de enige verliespartij in zijn MMA carrière zijn. Haqparast domineerde in zijn gewichtsklasse in de Duitse fightscene en wist liefst acht gevechten achter elkaar via (T)KO te beslissen. Haqparast, met een winstreak van acht overwinningen op zak tekende bij de ACB organisatie. En zou het in Juli 2017 opnemen in Sheffield tegen Paulo Teixeira. Echter werd zijn gevecht om onbekende redenen geannuleerd waarna Haqparast probeerde tijdens UFC Rotterdam in beeld te komen bij de UFC. De UFC hapte echter niet toe. Haqparast wilde vervolgens graag in Polen vechten, maar opnieuw leek de UFC niet geïnteresseerd. Maar na het uitvallen van Teemu Packalen had de UFC een vervanger van formaat nodig en kwam het toch uit bij Haqparast. Haqparast maakte op ”10 days notice” zijn debuut tijdens UFC Gdansk tegen de Pool Marcin Held. In een zeer gelijkwaardig gevecht was het uiteindelijk Held die via een enigszins controversiële Unanimous Decision de overwinning pakte en de winstreak van acht van Haqparast kraakte. Haqparast stond vervolgens gematcht tegen Alex Reyes tijdens UFC Londen in Maart 2018. Reyes raakte echter geblesseerd en werd vervangen door Cage Warriors Kampioen Nad Narimani. Echter bleek een uur voor aanvang van de partij dat Haqparast een ooginfectie had, waardoor hij niet werd goedgekeurd door het medisch team. Hierdoor werd het gevecht gecanceld. Haqparast werd vervolgens in zijn Hamburg ingepland tegen Marc Diakiese in Juli 2018. In een stand-up clinic pakte Haqparast op imposante wijze de Unanimous Decision overwinning. Daar wist de jonge Haqparast in Oktober 2018 een uitstekend vervolg aan te geven. In een Fight of the Night performance werd gewonnen via Unanimous Decision van Thibault Gouti. Haqparast zou vervolgens tijdens UFC Nashville vechten tegen John Makdessi. Echter raakte Haqparast geblesseerd waardoor hij verstek moest laten gaan. Haqparast vocht echter wel tijdens UFC Newark in Augustus 2019 tegen de Braziliaan Joaquim Silva. Haqparast wist Silva aan het begin van de tweede ronde KO te slaan en kreeg voor daarvoor de Performance of the Night bonus. Haqparast zou vervolgens in Januari 2020 terugkeren in de Octagon tegen de Amerikaan Drew Dober. Haqparast werd verrast door Dober in de eerste ronde en verloor via TKO. Haqparast zou in Augustus 2020 zich revancheren met een dominante Unanimous Decision overwinning tegen Alexander Munoz. Haqparast zou vervolgens in Januari 2021 vechten tegen Arman Tsarukyan. Helaas moest Haqparast zich ziek afmelden de dag voor de partij.

Embed from Getty Images

Don Madge (MMA 9-3-1/UFC 2-0-0) werd begin 2018 door de UFC gecontracteerd. De Zuid-Afrikaan kwam over van de EFC organisatie waar hij al zijn partijen vocht. Madge begon zijn Pro-MMA carrière in 2011. Madge had een moeilijk begin met een 3-3-1 record na zeven gevechten. Echter verloor Madge niet meer sinds 2015 en heeft hij een winstreak van vier gevechten inmiddels. In April 2017 vocht Madge om de EFC Lightweight titel tegen Dave Mazany (de broer van UFC vechtster Gina Mazany). Madge won het gevecht via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde en pakte de titel. Madge zou deze titel verdedigen op 31 Maart 2018 tegen Gavin Hughes, echter klopte de UFC aan en bood Madge een contract aan. Madge tekende het contract en zou zijn UFC debuut gaan maken tijdens UFC Liverpool tegen David Teymur. De Zuid-Afrikaan raakte echter geblesseerd waardoor het debuut uitgesteld moest worden. Madge maakte zijn debuut uiteindelijk in Oktober 2018 tijdens UFC Moncton tegen Te Edwards. Madge wist als grootste underdog op de card Edwards vroeg in de eerste ronde via KO te verslaan. Madge kreeg voor zijn prestatie de Performance of the Night bonus. Madge zou vervolgens vechten tegen Magomed Mustafaev in September 2019 tijdens UFC 242 in Abu Dhabi. Echter trok Mustafaev zich terug uit de strijd waardoor promotionele nieuwkomer Fares Ziam de tegenstander werd. Madge won de partij via Unanimous Decision. Vervolgens zou de Zuid-Afrikaan in Maart 2021 gematcht worden tegen Guram Kutateladze. Echter raakte de Georgiër geblesseerd en werd Nasrat Haqparast de nieuwe opponent.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »