breaking news

Nasrat Haqparast pakt short notice gevecht tegen Marcin Held tijdens UFC Gdansk

October 10th, 2017 | by Redactie
Nasrat Haqparast pakt short notice gevecht tegen Marcin Held tijdens UFC Gdansk
UFC
0

Vorige week werd bekend dat Teemu Packalen in verband met een blessure en een daarop volgende operatie niet kon vechten tijdens UFC Fight Night 118 in Gdansk, Polen tegen Marcin Held. Echter weet ”The MMA Kings” te melden via MMA Today dat Nasrat Haqparast op 21 Oktober zal invallen voor Packalen in de Lightweight divisie. Held vs. Haqparast zal plaatsvinden in de Ergo Arena en maakt deel uit van de Preliminary Card.

Marcin Held (MMA 22-6/UFC 0-3) is voor de hardcore MMA fan geen onbekende. De Pool was al jaren een van de grootste talenten in de Lightweight divisie van Bellator MMA. Held is nu 25 jaar oud, maar startte al vanaf zijn 16de met zijn professionele MMA carrière. Held vocht eenmaal voor de Lightweight Titel in Bellator MMA. Eind November 2015 was Will Brooks (inmiddels ook UFC vechter) te sterk voor Marcin Held. Held is zeer sterk op de grond. Zo heeft de Pool meerdere grappling & BJJ toernooien op zijn naam staan. Held heeft onder meer overwinningen op bekende namen als Patricky Freire, Rich Clementi, Alexander Sarnavskiy, Ryan Healy, Dave Jansen & Phillipe Nover. Zijn enige verliespartijen kwamen tegen Lukasz Sajewski (inmiddels UFC), Will Brooks (inmiddels UFC en Voormalig Bellator Kampioen), Michael Chandler (Huidig Bellator Kampioen) & Dave Jansen (inmiddels gerevancheerd). Inmiddels heeft Held driemaal voor de UFC gevochten. Tijdens UFC Fight Night Mexico in November 2016 verloor Held in een competitief gevecht van Diego Sanchez. Begin dit jaar zagen we Held voor de tweede maal in actie tegen MMA veteraan Joe Lauzon. Joe Lauzon zou een zeer contoversiële Split Decision winnen. Lauzon gaf toe na het gevecht dat Held de winnaar had moeten zijn. Ondanks dit gegeven moest Held nog altijd op zoek naar zijn eerste overwinning in de Octagon. Tijdens UFC Stockholm in Mei dit jaar stond de Bosniër Damir Hadzovic tegenover Held. Held domineerde de eerste twee rondes, maar liep vol in een knie van Hadzovic aan het begin van de derde ronde. Hierdoor ging Held zwaar KO en wacht hij nog steeds op zijn eerste overwinning in de Octagon.

Nasrat Haqparast (MMA 8-1/UFC 0-0) is een van de grootste talenten uit Duitsland. De Afghaanse Duitser die op dit moment traint bij Kings MMA in Anaheim, Californië begon zijn Pro-MMA carrière in 2012. Tijdens zijn debuutgevecht verloor Haqparast. Dit zou tot zover zijn enige verliespartij in zijn MMA carrière zijn. Haqparast domineerde in zijn gewichtsklasse in de Duitse fightscene en wist liefst acht gevechten achter elkaar via (T)KO te beslissen. Haqparast, met een winstreak van acht overwinningen op zak tekende bij de ACB organisatie. En zou het in Juli opnemen in Sheffield tegen Paulo Teixeira. Echter werd zijn gevecht om onbekende redenen geannuleerd waarna Haqparast probeerde tijdens UFC Rotterdam in beeld te komen bij de UFC. De UFC hapte echter niet toe. Haqparast wilde vervolgens graag in Polen vechten, maar opnieuw leek de UFC niet geïnteresseerd. Maar nu na het uitvallen van Packalen had de UFC een vervanger van formaat nodig en kwam het toch uit bij Haqparast. Haqparast zal over anderhalve week zijn UFC debuut maken.

Comments are closed.

Translate »