breaking news

Nasrat Haqparast krijgt gewenst gevecht tijdens UFC Londen tegen Alex Reyes

December 23rd, 2017 | by Marcel Dorff

De Afghaanse Duitser Nasrat Haqparast liet eerder deze week al weten dat hij was geboekt voor zijn gewenst evenement in Londen. Nu heeft The MMA Kings via MMA Today weten te achterhalen dat Haqparast de degens zal kruisen met Alex Reyes tijdens UFC Fight Night 127 in Londen, Engeland. Beide mannen ontmoeten elkaar in de Lightweight divisie in de Octagon van ”The O2”. Het gevecht zal deel uit maken van de Preliminary Card op 17 Maart 2018.

Nasrat Haqparast (MMA 8-2/UFC 0-1) is een van de grootste talenten uit Duitsland. De Afghaanse Duitser die op dit moment traint bij Kings MMA in Anaheim, Californië begon zijn Pro-MMA carrière in 2012. Tijdens zijn debuutgevecht verloor Haqparast. Dit zou tot zijn UFC debuut de enige verliespartij in zijn MMA carrière zijn. Haqparast domineerde in zijn gewichtsklasse in de Duitse fightscene en wist liefst acht gevechten achter elkaar via (T)KO te beslissen. Haqparast, met een winstreak van acht overwinningen op zak tekende bij de ACB organisatie. En zou het in Juli 2017 opnemen in Sheffield tegen Paulo Teixeira. Echter werd zijn gevecht om onbekende redenen geannuleerd waarna Haqparast probeerde tijdens UFC Rotterdam in beeld te komen bij de UFC. De UFC hapte echter niet toe. Haqparast wilde vervolgens graag in Polen vechten, maar opnieuw leek de UFC niet geïnteresseerd. Maar nu na het uitvallen van Teemu Packalen had de UFC een vervanger van formaat nodig en kwam het toch uit bij Haqparast. Haqparast maakte op ”10 days notice” zijn debuut tijdens UFC Gdansk tegen de Pool Marcin Held. In een zeer gelijkwaardig gevecht was het uiteindelijk Held die via een enigszins controversiële Unanimous Decision de overwinning pakte en de winstreak van acht van Haqparast kraakte.

Alex Reyes (MMA 13-3/UFC 0-1) begon zijn carrière in 2007 met twee verliespartijen, maar pakte vervolgens dertien overwinningen op rij. In het regionale circuit van Californië wist Reyes naam te maken, waarna hij getekend werd door de Gladiator Challenge organisatie. Reyes won zijn beide partijen voor de organisatie. Vervolgens stapte hij over naar de bekende King of the Cage organisatie in 2014. Hier wist hij in zijn tweede gevecht al de titel te pakken. Reyes verdedigde de titel tweemaal waaronder tegen de bij de inmiddels hoog aangeschreven ACB vechter Joshua Aveles. Reyes tekende vervolgens een contract bij zowel de LFA als ACB organisatie, maar bij beide organisaties zouden de gevechten niet plaatsvinden. Hierdoor nam Reyes in Augustus een partij aan in California tegen Gil Guardado. Reyes won het gevecht vroeg in de eerste ronde en bezit over een 100% finishratio. Reyes maakte op ”4 days notice” zijn UFC debuut tijdens UFC Pittsburgh tegen Mike Perry. Reyes die normaal gesproken in de Lightweight divise vecht nam de partij aan op Welterweight. Perry was een maatje te groot en versloeg Reyes vroeg in de eerste ronde via KO.

Comments are closed.

Translate »