breaking news

Na de Randamie gaat Marloes Coenen nu voor goud

February 13th, 2017 | by Lennart Van Arendonk
Na de Randamie gaat Marloes Coenen nu voor goud
Bellator MMA
0

Afgelopen weekend hebben wij getuigen mogen zijn van een stukje geschiedenis in de Nederlandse MMA wereld. Tijdens UFC 208 in Brooklyn, New York wist de Utrechtse Germaine de Randamie de jury te overtuigen de sterkte te zijn. Hiermee won ze van oud Bantamweight kampioen Holly Holm en ontving ze de eerste UFC Featherweight titel. Nu dit achter de rug is, is het tijd om te focussen op het volgende grote moment. Op 3 maart staat de Nederlandse Marloes Coenen tegenover Julia Budd om te strijden voor de Bellator MMA Featherweight titel.

Tijdens Bellator 174 zijn Marloes Coenen en Julia Budd verantwoordelijk voor het main event van de avond. Het publiek in de Winstar Casino van Thackerville, Oklahoma zal getrakteerd worden op een spectaculair Featherweight titelgevecht. Het belooft een interessante partij te worden waarin Budd het staand zou willen houden en Coenen naar aller waarschijnlijkheid de partij naar de grond wil brengen om haar goede BJJ daar te gebruiken. Budd heeft haar laatste vier partijen via een decision gewonnen waarvan zij er drie won via een unanimous decision. En Coenen heeft met haar record van 23 om 7, slechts drie partijen aan de jury gegegeven.

Marloes Coenen (MMA 23-7/Bellator 2-1) is de voormalig Strikeforce Bantamweight kampioen en vecht sinds 2014 voor Bellator. Daarvoor kwam zij nog voor Invicta uit waar zij ook voor de Featherweight titel vocht. Destijds was Cris Cyborg te sterk voor haar. Coenen staat bekend om haar uitstekende Submissions. Liefst 17 van haar 23 overwinningen wist zij te winnen op Submission. Haar laatste partij wist Coenen niet te winnen. Alexis Dufresne won de partij die op een catchweight van 150 pond werd gevochten omdat Dufresne veel te zwaar naar de weging kwam. Coenen nam het gevecht toch aan en verloor via een Armbar in de eerste ronde.

Julia Budd (MMA 9-2/Bellator 3-0) is een Canadese Muay Thai specialist die sinds 2010 vecht in het professionele MMA circuit. Voorheen kwam Budd voor Strikeforce uit waar zij onder anderen verloor van Amanda Nunes en Ronda Rousey. Sinds 2015 vecht Budd voor Bellator en zij wist sindsdien al haar 3 partijen om te zetten in winst (allen op decision).

Wanneer Nederland zowel een vrouwelijke Featherweight kampioen heeft lopen in de UFC als in Bellator MMA, heeft het land kei hard bewijs dat dit de Nederlandse divisie is. Germaine de Randamie en Marloes Coenen hebben al bewezen het spel te beheersen, maar dubbel goud zet de sport dikgedrukt op de kaart.

Comments are closed.

Translate »