breaking news

Myles Jury kruist degens met Mike De La Torre in Buffalo

March 3rd, 2017 | by Redactie

Zojuist is bekend geworden dat Myles Jury zijn langverwachte terugkeer in de Octagon zal maken. Tijdens UFC 210 in Buffalo, New York neemt hij het op tegen MMA Lab vechter Mike De La Torre. Het Featherweightgevecht zal plaatsvinden op 8 April 2017 in het KeyBank Center. Waarschijnlijk zal dit gevecht deel uit maken van de Preliminary Card.

Myles Jury (MMA 15-2/UFC 6-2) kwam met een 9-0 record (allemaal finishes in de eerste ronde) in 2011 het dertiende seizoen van TUF binnen. Jury scheurde in de eerste aflevering al zijn kruisband af en kon hierdoor een jaar niet trainen, laat staan vechten. De UFC gaf Jury een herkansing tijdens TUF 15. Jury verloor al in de Preliminary ronde via Split Decision van de latere finalist Al Iaquinta. Het gevecht werd door de UFC gekozen als ”Fight of the Season”. Tijdens de TUF Finale mocht Jury zijn officiële UFC debuut maken tegen Chris Saunders. Via Guillotine Choke Submission in de eerste ronde sloot Jury zijn UFC debuut in stijl af. Vervolgens wist Jury nog vijf wedstrijden achter elkaar te winnen. Onder meer Michael Johnson, Diego Sanchez en voormalig Pride FC Lightweight Kampioen Takanori Gomi werden verslagen. Jury was dichtbij een contendersgevecht maar moest in Januari 2015 eerst langs Donald Cerrone zien te komen. Dit lukte niet. Via Unanimous Decision en ”F*ck You Kicks” bracht Donald Cerrone de ongeslagen Jury zijn eerste verliespartij in zijn Pro-MMA carrière toe. Jury ging vervolgens een gewichtsklasse omlaag naar Featherweight, waar hij in December 2015 zijn eerste partij vocht tegen Charles Oliveira. Oliveira was 4.5lbs te zwaar tijdens de weging, maar Jury nam het gevecht aan. Via Guillotine Choke Submission in de eerste ronde werd Jury voor het eerst in zijn Pro-MMA carrière gefinisht en heeft hij een losing streak van twee op dit moment. Mede door blessures kwam Jury in 2016 niet in actie. Nu mag hij gaan proberen zijn neerwaartse spiraal een draai te geven tegen Mike De La Torre.

Mike De La Torre (MMA 14-6-0-1/UFC 2-3-0-1) kwam in 2014 de UFC binnen. De MMA Lab vechter kan nog niet echt spreken van een succesvol verblijf binnen de organisatie. Zo verloor De La Torre in zijn UFC debuut van de Canadees Mark Bocek via Split Decision. Daarop volgde een Rear Naked Choke Submission verlies in de eerste ronde tegen Brian Ortega in hetzelfde jaar. Echter werd het gevecht later in een No-Contest omgezet nadat Ortega positief werd bevonden op het gebruik van verboden middelen. Begin 2015 pakte De La Torre zijn eerste overwinning binnen de UFC. Via TKO in de eerste ronde werd de sterke Tiago Trator verslagen. Vier maanden later ging het echter compleet mis voor De La Torre. Binnen zestien seconden werd via TKO verloren van Maximo Blanco. Wel moet gezegd worden dat de stop van de scheidsrechter erg vroeg was aangezien De La Torre nog compleet ”bij” was. Eind 2015 pakte De La Torre in Zuid-Korea zijn tweede overwinning binnen de organisatie. Via Split Decision werd gewonnen van de thuisvechtende Yui Chul Nam. Tijdens De La Torre’s laatste gevecht zou hij het opnemen tegen Renato Moicano, maar Moicano raakte geblesseerd en werd vervangen door Godofredo Pepey. Pepey bleek duidelijk een maatje te groot voor De La Torre die de Amerikaan in de eerste ronde via Rear Naked Choke Submission wist te finishen.

Tweet 20

Comments are closed.