breaking news

Myles Jury keert terug in de Octagon tegen Rick Glenn tijdens UFC 219

October 12th, 2017 | by Marcel Dorff

Het Las Vegas Review Journal heeft naar buiten gebracht dat Myles Jury op 30 December 2017 zijn terugkeer zal maken in de Octagon. Jury neemt het op in de Featherweight divisie tegen voormalig WSOF Kampioen Rick Glenn. Beide mannen ontmoeten elkaar in de Octagon van de T-Mobile Arena tijdens UFC 219. Het gevecht zal deel uit maken van de Preliminary Card.

Myles Jury (MMA 15-2/UFC 6-2) kwam met een 9-0 record (allemaal finishes in de eerste ronde) in 2011 het dertiende seizoen van TUF binnen. Jury scheurde in de eerste aflevering al zijn kruisband af en kon hierdoor een jaar niet trainen, laat staan vechten. De UFC gaf Jury een herkansing tijdens TUF 15. Jury verloor al in de Preliminary ronde via Split Decision van de latere finalist Al Iaquinta. Het gevecht werd door de UFC gekozen als ”Fight of the Season”. Tijdens de TUF Finale mocht Jury zijn officiële UFC debuut maken tegen Chris Saunders. Via Guillotine Choke Submission in de eerste ronde sloot Jury zijn UFC debuut in stijl af. Vervolgens wist Jury nog vijf wedstrijden achter elkaar te winnen. Onder meer Michael Johnson, Diego Sanchez en voormalig Pride FC Lightweight Kampioen Takanori Gomi werden verslagen. Jury was dichtbij een contendersgevecht maar moest in Januari 2015 eerst langs Donald Cerrone zien te komen. Dit lukte niet. Via Unanimous Decision en ”F*ck You Kicks” bracht Donald Cerrone de ongeslagen Jury zijn eerste verliespartij in zijn Pro-MMA carrière toe. Jury ging vervolgens een gewichtsklasse omlaag naar Featherweight, waar hij in December 2015 zijn eerste partij vocht tegen Charles Oliveira. Oliveira was 4.5lbs te zwaar tijdens de weging, maar Jury nam het gevecht aan. Via Guillotine Choke Submission in de eerste ronde werd Jury voor het eerst in zijn Pro-MMA carrière gefinisht en had hij een losing streak van twee op dat moment. Mede door blessures kwam Jury in 2016 niet in actie. In April van dit jaar wist Jury de neerwaartse spiraal te doorbreken door via TKO in de eerste ronde  Mike De La Torre te verslaan.

Rick Glenn (MMA 20-4-1/UFC 2-1-0) kwam in September 2016 als short notice replacement voor Abel Trujillo de UFC binnen. De voormalig WSOF Featherweight Kampioen werd gekoppeld aan MMA veteraan Evan Dunham. Dunham zou het gevecht via Unanimous Decision winnen, maar Glenn liet zien een zeer sterke tegenstander te zijn. Het gevecht werd door de UFC beloond met de Fight of the Night bonus. Glenn die onder meer overwinningen op zijn resumé heeft staan tegen UFC Lightweight prospect Johnny Case en voormalig WSOF Featherweight Kampioen Georgi Karakhanyan wist vervolgens in Brooklyn, New York eerder dit jaar wel zijn eerste UFC overwinning bij te schrijven. Via Split Decision werd gewonnen van de uit Brooklyn afkomstige Phillipe Nover. Glenn gaf vervolgens in Augustus dit jaar een zeer sterk vervolg aan die overwinning door de ongeslagen Gavin Tucker voor eigen publiek drie rondes lang compleet te domineren en zo een meer dan verdiende Unanimous Decision overwinning wist te pakken.

Comments are closed.

Translate »