breaking news

Must See: Beste comeback!

April 7th, 2020 | by Lennart Van Arendonk
Must See: Beste comeback!
UFC
0

In ‘Must See’ geven wij persoonlijke kijktips van een gevecht of evenement. Iedere editie krijgt een ander thema. Wat vinden wij de tofste gevechten, de beste takedowns, de mooiste combinaties en de krachtigste submissions? De Ultimate Fighting Championship heeft een grote bibliotheek met een heel legioen aan beeldmaterialen. Via UFC Fight Pass zijn honderden partijen te bekijken van onder andere Strikeforce, Pride FC, Cage Warriors, WEC, Glory Kickboxing en meer. Daarnaast uploaden verschillende promoties vaak gevechten op Youtube.

Thema van deze tweede editie: Beste comeback! Welke partijen raden wij aan waarbij de verliezende kant kei hard terugkeerde!

Michael Duarte:
Aanrader: Cory Sandhagen vs. Iuri Alcantara

Waarom? Op UFC Fight Night 135: Gaethje vs Vick in de Pinnacle Bank Arena in Lincoln, Nebraska stond op de prelims een partij waarbij nog weinig mensen wat mee hadden. Cory Sandhagen, voor mij een bekende omdat ik met hem heb mogen trainen bij Andy Souwer op de sportschool ergens 6-7 jaar geleden.

Terugkomend op de partij: Alcantara begon de 1e ronde sterk op de grond en had Sandhagen in een armklem waar menig mens allang zou hebben afgetikt, maar Cory had zo een elastische arm dat je dacht van “is hij Dhalsim van de game Streetfighter”? Maar goed, Cory werd ook flink in zijn gezicht geraakt door Iuri waardoor hij ook flink open lag. Na de eerste twee minuten komt Sandhagen uit de submission poging en begint hij Iuri 3 minuten lang te “mishandelen” wil ik bijna zeggen. Echt een partij om terug te kijken!

Marcel Dorff:
Aanrader: Paul Craig vs. Magomed Ankalaev

Waarom? “The O2” in Londen is op 17 maart 2018 het theater voor UFC Fight Night: Werdum vs. Volkov. Dit is niet het gevecht waarover ik het ga hebben. Op de Preliminary Card vocht de Schot Paul Craig tegen de ongeslagen UFC debutant Magomed Ankalaev. Craig verloor zijn voorgaande twee partijen beiden doormiddel van (T)KO in de eerste ronde. De Schot kreeg van de UFC echter geen makkelijke partij om zijn contract te redden. De Dagestani Magomed Ankalaev had in andere organisaties al bewezen een probleem te zijn voor de Light-Heavyweight divisie. De KO power en het sterke sambo worstelen van de Dagestani bracht Paul Craig dan ook ongelooflijk in de problemen. Zo verloor hij de eerste ronde en de tweede ronde misschien zelfs wel met 10-8. Ook de derde ronde was voor Ankalaev.

Echter duurde de partij uiteindelijk één seconde te lang voor de tot dan ongeslagen vechter uit Dagestan. Craig wist met nog slechts acht seconden te gaan een Triangle Choke aan te zetten. Ankalaev tikte met nog een seconde op de klok te gaan af. Het publiek werd gek en Paul Craig…Craig liep koeltjes weg alsof hij dit wel vaker deed. Craig’s coach Chris Bungard was door het dolle heen en klom over de Octagon om zijn pupil letterlijk in zijn nek te springen. Uiteindelijk liet Craig na afloop weten dat hij gestopt was als hij deze partij niet gewonnen had. Craig is tot op heden nog altijd actief in de UFC. En Ankalaev….Ankalaev heeft sindsdien viermaal gewonnen en staat inmiddels in de Top 15.

Lennart van Arendonk:
Aanrader: Fedor Emelianenko vs. Kevin Randleman

Waarom? Wie kent de beelden niet? Tijdens Pride FC: Critical Countdown 2004 domineert Randleman het gevecht en tilt de legendarische Fedor naar het plafond van de arena. Vervolgens trekt hij hem met een ongelofelijke kracht terug naar het canvas om de impact van de meteoriet in Armageddon te overtreffen. Menig persoon zou deze slam niet overleven maar de Russische bonk spieren geeft geen kik. Fedor pakt vervolgens top-positie en won de partij met een Kimura submission. Dit is voor mij de optimale comeback ooit!

Jamal Boussenaf:
Aanrader: Daniel Cormier vs. Stipe Miocic 2

Waarom? Het was iets meer dan een jaar geleden toen Miocic knock-out werd geslagen door Cormier en zijn UFC heavyweight titel verloor. Dit was ook het moment dat hij voor het laatst vocht. Maar op 17 augustus 2019, tijdens UFC 241, stond de rematch op het programma. Het gevecht begon en het had er alle schijn van dat de partij dezelfde uitkomst zou hebben als een jaar eerder. Cormier had de overhand en Miocic had geen antwoord op de combinaties van “DC”. Maar de kin van Miocic hield het goed uit. Het beeld veranderde niet en dit bleef tot en met de derde ronde het geval. Het was knap dat Miocic in de eerste drie rondes niet neer was gegaan, want hij had een aantal rake klappen te verduren.

Maar toen brak de vierde ronde aan. Miocic wist dat hij voor de finish moest gaan, want hij had de eerste drie rondes verloren. Met een heel andere gameplan ging hij de vierde ronde in, en met succes. Hij combineerde er op los en had succes met de linkerhoek naar het lichaam. Met ongeveer een minuut te gaan in de vierde ronde begon Miocic zijn combinatie met de linkerhoek naar het lichaam en volgde hij die op met een linker- en rechterstoot naar het hoofd. Dit werd Cormier fataal. Hij ging neer en Miocic volgde met een barrage aan stoten, waarna de scheids moest ingrijpen. Miocic won zijn titel terug, die hij voor zijn verloren partij van Cormier al driemaal succesvol verdedigde. Hij werd hiervoor beloond met de “Performance of the Night” bonus.

Edwin van Iersel:
Aanrader: Cheick Kongo vs. Pat Barry

Waarom? UFC on Versus 4 in 2011: Een match waar ik niet veel van verwachtte, je weet wel van die matches waarvan je denkt het zal wel. De match was omhoog geschoven nadat de match Marquardt vs Story niet door ging en daardoor een heavyweight match nu de main attraction was. Bij dit soort gevallen en zeker in die tijd was de heavy weight division vaak toch redelijk zwak met contenders. Dus met die mindset was ik deze match verder gaan kijken live. Maar wat had ik het mis wat een enorme prestatie was er door beide neergezet. Een knockdown in de eerste ronde door Barry zorgde ervoor dat Kongo in elkaar stortte. Zelfs Rogan die bleef roepen “it’s over” en dat was ook precies wat ik dacht. Kongo worstelde zich overeind en tot mijn verbazing liet de scheids het gewoon doorgaan, je hoorde mij niet klagen over dit besluit. Gelijk dat Kongo omhoog kwam viel hij echter weer om. Barry lukte het niet om nog wat slagen er tussen te krijgen en Kongo is weer terug op zijn voeten. Op het moment dat Kongo staat haalt Barry uit maar countered Kongo en laat Barry wankelen en direct erna volgt nog een kleinere rechterklap. Barry gaat neer en Kongo jumped boven op hem en geeft hem nog 2 tikken en de scheids komt tussen beide, Kongo wint! Wat een enorme maffe match was dit. Enorm van genoten en enorm tof om terug te kijken.

Stefan van Erp:
Aanrader: Tyrone Spong vs. Michael Duut (GLORY 9 New York)

Waarom?
Tyrone Spong is een gevestigde naam in de kickbokswereld wanneer hij het opneemt tegen Michael Duut. Beide heren hebben in de build-up naar dit gevecht al laten weten dat ze komen om knokken. Een jonge Duut met toch al meer dan 40 professionele partijen neemt het op tegen een van de beste kickboksers op dat moment, Tyrone Spong. Vanaf de eerste seconde zijn de intenties van beide heren duidelijk. Duut zet meteen druk met twee linker jabs om vervolgens verwoestend met rechts uit te halen. Spong gaat neer en lijkt te wankelen. Vanaf dat moment ruikt Duut bloed en gaat als een jager op zijn prooi af om een salvo aan slagen los te laten. Spong weet te verdedigen en komt vanuit het niets met een rechter oerknal die Duut KO laat gaan. In deze 31 seconden zit alles wat kickboksen zo mooi maakt.

 

UFC Fight Pass kost 9 euro en 99 cent per maand. Je hebt dan toegang tot meer dan duizend uur content en kan aangewezen evenementen en prelims live bekijken.

MMA DNA is ook actief op Youtube! Hier vind je exclusieve beelden van de MMA en kickbokswereld uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.

Translate »