breaking news

Murthel Groenhart vs. Mohammed Jaraya tijdens GLORY Amsterdam

July 30th, 2018 | by Stefan Van Erp
Murthel Groenhart vs. Mohammed Jaraya tijdens GLORY Amsterdam
GLORY
0

Murthel Groenhart en Mohammed Jaraya vechten tegen elkaar tijdens GLORY 59 in Amsterdam. Dit evenement vind plaats in de Johan Cruijff Arena op 29 september aanstaande. Groenhart is de voormalig Welterweight kampioen bij GLORY. Jaraya is het toptalent die begin dit jaar zijn debuut maakte voor de promotie. 

Powered by Aiki Budo.

Murthel Groenhart (KB 67-23-3/GLORY 10-7-0) kwam de organisatie binnen in 2013 waar hij tijdens GLORY 2 vocht tegen wijlen Marc de Bonte. Groenhart won via een snoeiharde knie in de tweede ronde op KO. Groenhart die zowel op Lightweight als Welterweight heeft gevochten voor GLORY heeft tweemaal voor de Welterweight titel gevochten. Beide keren was Nieky Holzken zijn tegenstander en beide keren trok hij aan hethttp://mmadna.nl/wp-admin/options-reading.php kortste eind. In oktober vorig jaar stonden beide heren voor het laatst tegen elkaar tijdens GLORY 34 in Denver. Het gevecht ging over de volle 5 ronden en Holzken pakte de winst via een Unanimous Decision. Daarna nam Groenhart het op tegen Thongchai Sitsongpeenong tijdens GLORY 38 in Chicago. In een attractieve partij wist Groenhart te winnen via een KO in de derde ronde. Tijdens GLORY 41 in Den Bosch werd Alan Scheinson de vervanger van Grigorian. Groenhart wist in een spannende partij te winnen via een Unanimous Decision. Daarna was het aan Harut Grigorian om het op te nemen tegen Groenhart slechts 4 weken na zijn partij tegen Scheinson. Zoals gezegd won Groenhart waarna er veel commotie ontstond. Groenhart mocht daarna opnieuw voor de titel vechten. In het hol van de leeuw tegen Cedric Doumbé wist Groenhart voor het eerst in zijn carrière de GLORY Welterweight titel binnen te slepen door via een Split Decision te winnen van de Fransman. Groenhart verdedigde zijn titel voor het eerst in Chicago tijdens het Main Event van GLORY 50 tegen Harut Grigorian. Groenhart liep tegen een snelle Knockdown op in de eerste ronde en leek zich staande te kunnen houden. Toch vond de scheidsrechter Groenhart niet fit genoeg om verder te kunnen vechten en besloot de wedstrijd af te zwaaien.

Mohammed Jaraya (KB 64-6-0/GLORY 1-0-0) is een van de vele talenten die de GLORY Welterweight divisie bezit. Jaraya staat altijd garant voor explosieve partijen. Hij vocht het grootste deel van zijn carrière bij Enfusion en maakte daar al snel naam als the Destroyer. Zo won hij onder anderen van Tayfun Ozcan en Nordin Ben Moh. Jaraya vocht tot zijn laatste partij op Lightweight. Na een incident met een jurylid na zijn partij tegen Redouan Laarkoubi kreeg Jaraya een schorsing. Nadat deze schorsing werd omgezet naar een gedeeltelijk voorwaardelijke tekende Jaraya een contract bij GLORY. Hij stapte over naar The Colosseum Gym in Utrecht en vocht zijn eerste partij tijdens GLORY 51 in Rotterdam tegen Miles Simson op Welterweight. Jaraya won via een Decision en zodoende zijn eerste gevecht op Welterweight. In zijn tweede gevecht voor GLORY zou Jaraya het opnemen tegen Alan Scheinson op in Lille. Echter gooide een handblessure roet in het eten en moest Jaraya zich noodgedwongen terugtrekken.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »