breaking news

Murthel Groenhart verdedigt titel tegen Harut Grigorian in Chicago

December 2nd, 2017 | by Stefan Van Erp
Murthel Groenhart verdedigt titel tegen Harut Grigorian in Chicago
GLORY
0

Murthel Groenhart gaat zijn Welterweight titel verdedigen tegen Harut Grigorian in Chicago op 16 februari tijdens GLORY 50. Groenhart en Grigorian hebben al een geschiedenis met elkaar. Tijdens GLORY 42 ontstond er veel commotie toen Groenhart een weglopende Grigorian een reglementair correcte stoot gaf waarna Groenhart bestormd werd door 2 fans.

Murthel Groenhart (67-23-3/GLORY 10-6) kwam de organisatie binnen in 2013 waar hij tijdens GLORY 2 vocht tegen wijlen Marc de Bonte. Groenhart won via een snoeiharde knie in de tweede ronde op KO. Groenhart die zowel op Lightweight als Welterweight heeft gevochten voor GLORY heeft tweemaal voor de Welterweight titel gevochten. Beide keren was Nieky Holzken zijn tegenstander en beide keren trok hij aan het kortste eind. In oktober vorig jaar stonden beide heren voor het laatst tegen elkaar tijdens GLORY 34 in Denver. Het gevecht ging over de volle 5 ronden en Holzken pakte de winst via een Unanimous Decision. Daarna nam Groenhart het op tegen Thongchai Sitsongpeenong tijdens GLORY 38 in Chicago. In een attractieve partij wist Groenhart te winnen via een KO in de derde ronde. Tijdens GLORY 41 in Den Bosch werd Alan Scheinson de vervanger van Grigorian. Groenhart wist in een spannende partij te winnen via een Unanimous Decision. Daarna was het aan Harut Grigorian om het op te nemen tegen Groenhart slechts 4 weken na zijn partij tegen Scheinson. Zoals gezegd won Groenhart waarna er veel commotie ontstond. Groenhart mocht daarna opnieuw voor de titel vechten. In het hol van de leeuw tegen Cedric Doumbé wist Groenhart voor het eerst in zijn carrière de GLORY Welterweight titel binnen te slepen door via een Split Decision te winnen van de Fransman.

Harut Grigorian (55-11/GLORY 5-2) vecht sinds april 2016 voor GLORY. Echter vecht de 29-jarige Armeen al ruim 10 jaar op het hoogste niveau. Hij kwam onder anderen uit voor It’s Showtime, K-1 Max en Enfusion. Grigorian staat bekend als een hardhitter in de Welterweight divisie. Zo wist hij 32 van zijn 46 overwinningen op TKO/KO te beslissen. Grigorian vocht zijn eerste partij voor GLORY tegen Máximo Suárez en won via TKO in de eerste ronde. Daarna nam hij deel aan een Welterweight contender toernooi waar hij via een Split Decision verloor van Yoann Kongolo. Een overwinning op Danijel Solaja en Pavol Garaj gaf hem weer een boost in de rankings. Daarna kwam het veelbesproken gevecht met Groenhart. Heel veel tijd om te herstellen nam Grigorian niet want twee maanden later stond hij in het Welterweight Contender toernooi in Parijs. Door 2 overwinningen via Unanimous Decision tegen respectievelijk Karim Benmansour en Antoine Pinto schreef Grigorian de titel op zijn naam en zette hij zichzelf op pole position voor een titelgevecht.

Check hier de eerste partij tussen Murthel Groenhart en Harut Grigorian tijdens GLORY 42: 

Volg MMA DNA voor al het kickboks nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »