breaking news

Murthel Groenhart vecht zich via een KO terug naar de top

February 25th, 2017 | by Stefan Van Erp

Murthel Groenhart heeft afgelopen nacht in Chicago tijdens GLORY 38 Superfight Series zijn vizier naar de titel weer wagenwijd open gezet. Groenhart versloeg in een attractieve partij zijn tegenstander Thongchai Sitsongpeenong via KO in de derde ronde.

Voor de partij liepen de spanningen tussen beide atleten al op en dit was in de ring niet anders. Na een slordig begin van de partij waarin Thongchai vooral probeerde te trappen en clinchen en Groenhart met zijn harde stoten door wilde komen ging het redelijk gelijk op. Een knie onder de gordel bij Groenhart maakte iets extra’s los bij de Nederlander die in de laatste seconden van de eerste ronde een aantal fraaie en rake combinaties plaatste die Thongchai aan het wankelen bracht. De bel gaf echter redding aan de Thai.

De tweede ronde begon wederom met een clinchende Thongchai  die wederom een knie uitdeelde onder de gordel. Deze keer leverde hem dat een punt aftrek op. Groenhart nam steeds meer het initiatief en verwelkomde de binnenkomende Thongchai steeds met harde stoten. Thongchai raakte hierop wat gefrustreerder en probeerde Groenhart te vertragen door steeds vaker de clinch te zoeken en daar net even wat langer in te blijven hangen als de scheidsrechter al had opgedragen om uit elkaar te gaan. Toch wist de Thai met een aantal knieen en trappen goed door te komen maar liet Groenhart zich niet van zijn stuk brengen en hield zich aan het devies van stootcombinaties.

De derde ronde leverde hetzelfde beeld op als de ronde ervoor. Echter werd het voor Thongchai steeds lastiger om de stoten van Groenhart te absorberen. Na een minuut plaatste Groenhart een prachtige combinatie met rechts-links om vervolgens met twee linkerhoeken de Thai neer te slaan. Dit leverde 8 tellen op voor Thongchai die opstond maar nog steeds wankel op zijn benen stond. Groenhart rook bloed en vloog er direct weer in met een vliegende knie gevolgd door een rechter stoot en 4 linkerhoeken brachten Thongchai weer naar het canvas. Hij probeerde nog wel op te staan maar de scheidsrechter had genoeg gezien. Groenhart wint via KO in de derde ronde.

Comments are closed.

Translate »