breaking news

Murthel Groenhart nieuwe GLORY Welterweight kampioen

August 26th, 2017 | by Stefan Van Erp

Murthel Groenhart heeft afgelopen nacht de GLORY Welterweight titel in de wacht gesleept door Cédric Doumbé te verslaan via een Split Decision. Het is voor Groenhart de eerste keer dat hij de GLORY wereldtitel wint.

In het Sears Centre Arena in Chicago was het vooral een spannend gevecht. Het was voor Groenhart de derde keer dat hij voor de GLORY titel mocht vechten. Beide vorige keren gingen verloren tegen Nieky Holzken via een Decision. Groenhart staat bekend om agressief uit de startblokken te schieten maar verkoos tegen counterpuncher Doumbé om meer afwachtend te vechten en de Fransman meer uit zijn comfortzone te krijgen.

In de eerste ronde moesten beide heren duidelijk in hun ritme komen. Doumbé kwam een aantal keer dooor met een legkick en Groenhart kwam op zijn beurt ook een aantal keer door. In de tweede ronde leek Groenhart beter in zijn ritme te komen maar wist Doumbé op zijn beurt ook weer met zijn legkicks door te komen. Doumbé, die normaal bekend staat om zijn lichtvoetigheid en dansend door de ring gaat stond deze keer een stuk platter op zijn voeten. Groenhart bleef geconcentreerd en scherp vooruit komen.

Uiteindelijk was het voor de jury een moeilijke partij om te scoren. Doumbé landde meer maar Groenhart zorgde voor meer impact en was de agressor in de partij. De jury scoorde verdeeld met 47-48 48-47 en 49-46 wist Groenhart aan het langste eind te trekken en de voor hem zo fel begeerde titel eindelijk binnen te halen.

Volg MMA DNA voor al het kickboks nieuws uit binnen- en buitenland!

Translate »