breaking news

Murthel Groenhart krijgt titelgevecht tijdens GLORY 44 in Chicago

July 12th, 2017 | by Stefan Van Erp
Murthel Groenhart krijgt titelgevecht tijdens GLORY 44 in Chicago
GLORY
0

Zojuist heeft GLORY Kickboxing bekend gemaakt dat Murthel Groenhart voor de titel mag vechten tegen Cedric Doumbe op 25 augustus tijdens GLORY 44 in Chicago. Beide heren stonden eerder tijdens GLORY 28 in Parijs. Cedric Doumbe won toen via een Unanimous Decision. Tevens maakte GLORY bekend dat Tiffany van Soest voor het eerst haar titel gaat verdedigen in de Super Bantamweight divisie.

Cedric Doumbe (65-5-1/GLORY 4-1) debuteerde voor GLORY in 2015 tegen Yoann Kongolo. Hij verloor deze partij via een Unanimous Decision. Daarna nam hij het op tegen Murthel Groenhart. Deze wist hij zoals eerder gemeld winnend af te sluiten via een Unaimous Decision. GLORY vond Doumbe rijp voor een titelgevecht en dit gevecht kwam er dus in december tijdens GLORY 36. Doumbe won en verdedigde daarna zijn titel succesvol in een rematch tegen Yoann Kongolo tijdens GLORY 39 in Brussel. Daarna nam Doumbe het op tegen Holzken in een rematch voor eigen publiek in Parijs. Wederom was de jury niet unaniem en wederom ging de Split Decision overwinning na de volle 5 ronden naar de slechts 24 jarige Doumbe.

Murthel Groenhart (66-23-3/GLORY 9-6) kwam de organisatie binnen in 2013 waar hij tijdens GLORY 2 vocht tegen de onlangs overleden Marc de Bonte. Groenhart won via een snoeiharde knie in de tweede ronde op KO. Groenhart die zowel op Lightweight als Welterweight heeft gevochten voor GLORY heeft tweemaal voor de Welterweight titel gevochten. Beide keren was Nieky Holzken zijn tegenstander en beide keren trok hij aan het kortste eind. In oktober vorig jaar stonden beide heren voor het laatst tegen elkaar tijdens GLORY 34 in Denver. Het gevecht ging over de volle 5 ronden en Holzken pakte de winst via een Unanimous Decision. Daarna nam Groenhart het op tegen Thongchai Sitsongpeenong tijdens GLORY 38 in Chicago. In een attractieve partij wist Groenhart te winnen via een KO in de derde ronde. Tijdens GLORY 41 in Den Bosch werd Alan Scheinson de vervanger van Grigorian. Groenhart wist in een spannende partij te winnen via een Unanimous Decision. Daarna was het aan Harut Grigorian om het op te nemen tegen Groenhart slechts 4 weken na zijn partij tegen Scheinson. In de tweede ronde plaatste Groenhart een knie op het hoofd van Grigorian die zich daarna wegdraaide. Groenhart ging er achteraan en sloeg Grigorian naar het canvas. Daarna ontstond er veel consternatie toen Groenhart werd aangevallen door 2 personen uit het publiek.

Tiffany van Soest (17-2-1) gaat voor het eerst haar titel verdedigen nadat zij deze tijdens GLORY 36 in Oberhausen won door op 1 avond zowel Jessica Gladstone als Amel Dehby via een Unanimous Decision te verslaan. Van Soest die MMA en Kickboksen met elkaar afwisselt krijgt nu de taak om het op te nemen tegen de sterke Turkse Funda Alkayiş (29-2). Alkayiş won haar laatste partij voor GLORY tegen Vanessa De Waele.

Volg MMA DNA voor al het kickboks nieuws uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.

Translate »