breaking news

Murthel Groenhart klaar voor de clash met Thongchai

February 24th, 2017 | by Stefan Van Erp

Komende nacht staat GLORY 38 op de agenda. Tijdens het evenement, gehouden in Chicago, zal Murthel Groenhart het op gaan nemen tegen Thongchai Sitsongpeenong in de Welterweight divisie.

Murthel Groenhart (63-23-3/GLORY 6-6) kwam de organisatie binnen in 2013 waar hij tijdens GLORY 2 vocht tegen de onlangs overleden Marc de Bonte. Groenhart won via een snoeiharde knie in de tweede ronde op KO. Groenhart die zowel op Lightweight als Welterweight heeft gevochten voor GLORY heeft tweemaal voor de Welterweight titel gevochten. Beide keren was Nieky Holzken zijn tegenstander en beide keren trok hij aan het kortste eind. In oktober vorig jaar stonden beide heren voor het laatst tegen elkaar tijdens GLORY 34 in Denver. Het gevecht ging over de volle 5 ronden en Holzken pakte de winst via een Unanimous Decision. Groenhart gaat zich nu proberen terug te vechten naar de top van de divisie door tegen de sterke Thongchai te vechten.
Thongchai Sitsongpeenong (135-33-0/GLORY 1-0) werd gezien als het grootste talent van Thailand. Al op jonge leeftijd werd Muay Thai hem met de paplepel ingegoten. Op zijn 17de won hij voor het eerst een grote titel in Thailand. Een groot toekomst werd hem direct voorspelt. Echter zorgden een vriendinnetje en een gokverslaving (hij wed graag op kippengevechten) ervoor dat de motivatie van Thongchai ver te zoeken was. Meerdere malen liep hij weg uit een trainingskamp om zich met andere zaken bezig te houden. Zijn trainers hopen dat de stap naar GLORY en de roem en verdiensten die daarbij horen ervoor zorgen dat Thongchai zijn motivatie weer terug krijgt. Het begin was veelbelovend want de nu 21-jarige Thongchai won zijn eerste partij via een KO in de tweede ronde van Casey Greene.

Tijdens de wegingen werd duidelijk dat beide heren er veel zin in hadden. Dit gevecht gaat naar aller waarschijnlijkheid een spektakel worden. GLORY 38 wordt zaterdagochtend vanaf 04:30 live uitgezonden op ZiggoSport.

Comments are closed.

Translate »