breaking news

“Mr.Viral” Joaquin Buckley boekt partij tegen Jordan Wright op 21 november tijdens UFC 255

October 15th, 2020 | by Marcel Dorff
“Mr.Viral” Joaquin Buckley boekt partij tegen Jordan Wright op 21 november tijdens UFC 255
UFC
0

De man met de meest waanzinnige KO van het jaar keert alweer snel terug in de Octagon. Joaquin Buckley versloeg afgelopen zaterdag de ongeslagen Impa Kasanganay via een spinning back kick KO. Buckley gaat nu wederom vechten tegen een ongeslagen vechter. Tegenstander is Jordan Wright die bij Dynamix MMA traint onder de hoede van de Nederlander Antoni Hardonk. Beide vechters treffen elkaar op 21 november in het UFC APEX te Las Vegas, Nevada. Het gevecht zal plaatsvinden in de Middleweight divisie. ESPN meldde de partij.

Joaquin Buckley (MMA 11-3/UFC 1-1) maakte zijn MMA debuut in 2014. Na een goede run bij de Shamrock FC organisatie waar Buckley zijn vijf partijen wist te winnen stapte de Amerikaan over naar Bellator MMA. Buckley won drie van in totaal vijf gevechten. Hierbij zaten onder meer overwinningen tegen Vinicius de Jesus en UFC veteraan Chris Heatherly. Buckley maakte vervolgens in 2019 de overstap naar de LFA. Daar wist hij twee partijen te winnen waaronder een overwinning tegen Jackie Gosh. De man die hem ooit in Bellator MMA op zijn eerste nederlaag trakteerde. Mede door deze overwinning en omdat de UFC een short notice vechter nodig had tekende Buckley in Augustus 2020 bij de UFC. Een week na zijn overwinning tegen Gosh stond Buckley in de Octagon tegen Kevin Holland. In een attractief gevecht verloor Buckley via KO in de derde ronde. Echter zou Buckley twee maanden later zijn naam voor altijd verbinden aan een van de meest spectaculaire KO’s aller tijden in de UFC. Via een Spinning Back Kick KO in de tweede ronde versloeg Buckley zijn tegenstander Impa Kasanganay. Buckley kreeg voor deze overwinning de Performance of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Jordan Wright (MMA 11-0-0-1/UFC 1-0-0-0) begon zijn professionele carrière in 2014. De “Beverly Hills Ninja” gooide hoge ogen in het regionale MMA circuit van Californië met snelle finishes en spectaculaire KO’s. Met een 8-0 record maakte Wright in 2018 zijn debuut voor de LFA organisatie. Een succesvol debuut, tegenstander Craig Wilkerson werd via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde verslagen. Wright zou vervolgens meedoen aan het tweede seizoen van de Dana White’s Contender Series. Tegenstander was Anthony Hernandez. Wright ging zwaar KO in de eerste ronde. Echter zou het gevecht omgezet worden in een No Contest nadat Hernandez positief testte voor Marihuana gebruik. Wright vocht vervolgens anderhalf jaar niet, maar imponeerde tijdens zijn comeback bij de LFA organisatie door Gabriel Checco via KO in de tweede ronde te finishen. Vervolgens tekende Wright alsnog bij de UFC en vocht hij in Augustus 2020 op short notice tegen Ike Villanueva. Wright won de partij via TKO in de eerste ronde.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »