breaking news

”Mr. Ezekiel Choke” Alexey Oleynik vecht tegen Travis Browne tijdens UFC 213

May 25th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist is bekend geworden dat Alexey Oleynik en Travis Browne het tegen elkaar gaan opnemen tijdens het ”hoofdevenement” van International Fight Week, namelijk UFC 213. Het gevecht tussen beide Heavyweights zal plaatsvinden op 8 Juli 2017 in de T-Mobile Arena te Las Vegas, Nevada. Het gevecht maakt waarschijnlijk deel uit van de Preliminary Card.

Alexey Oleynik (MMA 51-10-1/UFC 3-1-0) is een Oekraïense Rus die in 2014 de UFC binnen kwam. Oleynik wist maar liefst 42(!!!!) van zijn 51 overwinningen te finishen via een Submission. Submissions die in de UFC niet tot nauwelijks voorkomen, zoals Ezekiel Chokes, Scarf-Hold Headlocks & Bulldog Chokes. In zo’n Scarf-Hold Headlock kwam in 2013 MMA legende Mirko CroCop vast te zitten. Vervolgens tekende Oleynik dus bij de UFC. Tijdens zijn debuut vocht Oleynik tegen Anthony Hamilton. Oleynik finishte de Amerikaan vroeg in de eerste ronde via een Scarf- Hold Headlock Submission. In hetzelfde jaar vocht Oleynik tegen de sterke worstelaar Jared Rosholt. Oleynik besliste het gevecht vroeg in de eerste ronde via een KO stoot. Dit leverde hem de Performance of the Night bonus op. Hierna bleef het mede door blessureleed ruim anderhalf jaar stil rond Oleynik. Afgelopen zomer vocht Oleynik pas opnieuw. Ditmaal tegen de Pool Daniel Omielanczuk. Omielanczuk verloor van zowel Hamilton als Rosholt, mannen die door Oleynik verslagen werden. Maar dat ”MMA-Math” niet werkt bleek maar weer tijdens dit gevecht. Omielanczuk verloor weliswaar de eerste ronde, maar was in de tweede en derde ronde de bovenliggende partij. Hierdoor won de Pool via Majority Decision en bracht hij Oleynik zijn eerste UFC nederlaag toe. Tijdens UFC Fight Night 103 in Phoenix, Arizona eerder dit jaar verving Oleynik de geblesseerde Damian Grabowski tegen Viktor Pesta. Oleynik zorgde voor een primeur in de UFC. Hij wist in de eerste ronde Pesta via een Ezekiel Choke Submission te finishen. De allereerste Ezekiel Choke Submission in de UFC, en de tiende in de carrière van Oleynik.

Travis Browne (MMA 18-6-1/UFC 9-6-1) kwam in 2010 met een 9-0 record de UFC binnen. Lange tijd werd gedacht dat Travis Browne wel eens de volgende Heavyweight Kampioen in de UFC zou kunnen worden. Echter liet de grote Hawaiiaan het continu op het moment suprême afweten. Zo wist Browne in zijn eerste elf gevechten voor de organisatie er liefst acht winnend af te sluiten. Onder meer onze landgenoten Alistair Overeem en Stefan Struve werden verslagen, maar ook Gabriel Gonzaga en oud Kampioen Josh Barnett werden via KO gefinisht. Browne zit echter op dit moment in een zeer moeilijke fase. Zo verloor Browne vier van zijn laatste vijf gevechten, maar ondanks dat gegeven is Browne nog altijd een Top 10 vechter. Eerder dit jaar mocht Browne tijdens het Main Event van UFC Halifax het opnemen tegen Derrick Lewis. Browne was in de eerste ronde aan de winnende hand, maar haalde de trekker niet over. Lewis deed dit wel in de tweede ronde en sloeg Browne zwaar KO. Browne zal dit gevecht moeten winnen om niet nog meer uit de picture te raken in de UFC Heavyweight divisie.

Comments are closed.

Translate »