breaking news

Mounir Lazzez vs. Niklas Stolze toegevoegd aan UFC evenement op 31 juli

May 22nd, 2021 | by Marcel Dorff
Mounir Lazzez vs. Niklas Stolze toegevoegd aan UFC evenement op 31 juli
UFC
0

Mounir Lazzez maakt op 31 juli voor de derde keer zijn opwachting in de UFC. Lazzez die in juli vorig jaar nog een zeer spectaculair debuut kende gaat het opnemen tegen de Duitser Niklas Stolze die voor zijn eerste overwinning gaat binnen de UFC. Beide vechters treffen elkaar op een nog later bekend te maken locatie in de Welterweight divisie. MMA Junkie maakte de partij bekend.

Mounir Lazzez (MMA 10-2/UFC 1-1) is een Tunesische MMA vechter die al jaren traint en woont in Dubai. Lazzez maakte zijn MMA debuut in 2012 en staat bekend als een van de meest spectaculaire vechters uit het Midden-Oosten. Met vier KO overwinningen (waarvan twee headkicks) mocht Lazzez in 2015 voor de vacante Desert Force titel vechten tegen Mounir Ghorabi. Lazzez won de partij in de tweede ronde via KO. Na vervolgens ook het Main Event van de Phoenix FC organisatie gewonnen te hebben tekende Lazzez bij Brave CF. Lazzez won zijn debuut door Dmitrijs Homjakovs in de tweede ronde via KO te stoppen. Dit leverde Lazzez een titelgevecht op tegen Eldar Eldarov. Eldarov was te sterk en versloeg Lazzez via Unanimous Decision. Lazzez wist vervolgens bij andere organisaties nog twee (T)KO overwinningen te pakken en tekende vervolgens bij de UFC. In Juli 2020 maakte hij zijn debuut voor de UFC tegen KO artiest Abdul Razak Alhassan. Lazzez vocht een zeer sterke partij en pakte via Unanimous Decision de overwinning. Beide vechters kregen eveneens de Fight of the Night bonus. Drie maanden later zou Lazzez het gaan opnemen tegen David Zawada echter hield een positieve COVID-19 test de Tunesiër aan de kant. Lazzez pakte vervolgens in Januari 2021 een short notice partij aan tegen Warlley Alves. Lazzez verloor via TKO in de eerste ronde.

Embed from Getty Images

Niklas Stolze (MMA 12-4/UFC 0-1) is een Duitse MMA vechter die sinds 2014 te vinden is in het professionele MMA circuit. Stolze begon zijn carrière in het regionale circuit in Duitsland waar hij met zeven overwinningen in acht optredens hoge ogen wist te gooien. Stolze tekende vervolgens in 2016 bij het Britse BAMMA. Voor Stolze zou het de slechtste periode uit zijn carrière worden met twee verliespartijen binnen de organisatie. Stolze vocht vervolgens voor Hype FC en de bekende Oktagon organisatie. Daar wist hij beide maal te winnen waaronder een overwinning tegen Jan Janka. Ook pakte hij de titel bij de Hype FC organisatie. Na vervolgens in 2019 wederom tweemaal te winnen zou Stolze in 2020 terugkeren bij de Oktagon organisatie. Echter ging dit niet door in verband met COVID-19. Stolze maakte vervolgens op short notice zijn UFC debuut in Juli 2020 tegen Ramazan Emeev. Stolze verloor via Unanimous Decision.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »