breaking news

Montel Jackson treft UFC debutant Jesse Strader tijdens UFC on ESPN 21 in Las Vegas

March 11th, 2021 | by Marcel Dorff
Montel Jackson treft UFC debutant Jesse Strader tijdens UFC on ESPN 21 in Las Vegas
UFC
0

Montel Jackson maakt op 20 maart aanstaande zijn opwachting in de Octagon. De Pura Vida BJJ vechter gaat het in de Bantamweight divisie opnemen tegen promotionele nieuwkomer Jesse Strader. Beide vechters treffen elkaar tijdens UFC on ESPN 21 in Las Vegas. MMA Island wist de partij bekend te maken.

Montel Jackson (MMA 9-2/UFC 3-2) is een MMA vechter die in 2017 na een 8-1 record in het amateur circuit de overstap maakte naar de professionals. Jackson won zijn eerste twee gevechten bij de Pure FC organisatie beiden via KO. Vervolgens vocht Jackson in Januari, Februari en Maart 2018. Alle drie de gevechten werden gewonnen. Dit trok de aandacht van de UFC waardoor Jackson werd uitgenodigd voor de Dana White’s Contender Series. In de eerste week van het tweede seizoen werd Jackson gekoppeld aan CES MMA vechter Rico DiSciullo. Jackson was te sterk en pakte de overwinning via TKO in de derde ronde. De UFC gaf Jackson echter geen contract maar beloofde hem wel te blijven volgen. Echter kwam de UFC in de problemen nadat Benito Lopez geblesseerd raakte in Augustus 2018. Hierdoor kreeg Jackson alsnog een contract en nam hij het op tijdens UFC 227 tegen Ricky Simon. Simon bleek uiteindelijk te sterk via Unanimous Decision. Jackson zou vervolgens op short notice Domingo Pilarte vervangen tegen Brian Kelleher tijdens UFC 230 in New York. Echter ging dit gevecht in verband met een voedselvergiftiging van Kelleher op het laatste moment niet door. De UFC plande de partij vervolgens opnieuw in tijdens UFC 232 in December 2018. Jackson vocht sterk en wist Kelleher vroeg in de eerste ronde aan te slaan. Jackson finishte het gevecht via een D’Arce Choke Submission in de eerste ronde en pakte hiermee zijn eerste overwinning binnen de UFC. In April 2019 wist Jackson zijn winstreak uit te breiden naar twee overwinningen. Via Unanimous Decision werd tijdens UFC 236 in Atlanta de Laotiaan Andre Soukhamthath verslagen. Jackson werd vervolgens gematcht tegen Felipe Colares tijdens UFC Raleigh in Januari 2020. Jackson was sterker en won via Unanimous Decision. Helaas voor Jackson werd in Juli 2020 zijn winstreak van drie gevecht doorbroken. Via Unanimous Decision werd verloren van Brett Johns.

Embed from Getty Images

Jesse Strader (MMA 5-1/UFC 0-0) is een Amerikaanse MMA vechter die na een amateur carrière van vijf jaar in 2017 overstapte naar de professionals. Na twee KO overwinningen in zijn eerste twee partijen werd Strader al gecontracteerd door de Combate Americas organisatie. Na een overwinning tegen Jose Aguayo werd Strader in het diepe gegooid tegen een van de betere vechters van de organisatie namelijk Marcelo Rojo. Strader verloor in de eerste ronde via KO. Strader wist vervolgens in 2019 twee partijen via KO te winnen. Zowel Michael Jackson als Isaiah Batin-Gonzalez werden voortijdig gefinisht. Strader tekende in Maart 2021 bij de UFC.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »