breaking news

Molly McCann vs. Lara Procopio toegevoegd aan UFC evenement op 6 februari 2021

October 19th, 2020 | by Marcel Dorff
Molly McCann vs. Lara Procopio toegevoegd aan UFC evenement op 6 februari 2021
UFC
0

De Engelse Molly McCann maakt op 6 februari volgend jaar haar terugkeer in de UFC. De vrouw uit Liverpool gaat het opnemen tegen de Braziliaanse Lara Procopio. Beide vechtsters nemen het tegen elkaar op in de Flyweight divisie. Het is op dit moment nog niet bekend waar het evenement plaats zal vinden. De Engelse MMA journalist Jim Edwards wist de partij te melden.

Molly McCann (MMA 10-3/UFC 3-2) is een Engelse vechtster die haar Pro-MMA carrière in 2014 begon. Binnen een tijd van twee jaar wist McCann een record neer te zetten van 4-1 en pakte ze de titel bij de Shock ‘n Wave organisatie. Nadat ze deze verdedigde klopte Cage Warriors bij haar aan. McCann vocht in 2017 tweemaal voor de Cage Warriors organisatie. Beide keren won de Engelse via Unanimous Decision. In 2018 mocht McCann voor de vacante Women’s Flyweight titel vechten tegen Bryony Tyrell. McCann won het gevecht via TKO in de tweede ronde en pakte de titel. McCann mocht vervolgens in haar eigen stad Liverpool in Mei 2018 haar UFC debuut maken tegen Gillian Robertson. Het debuut werd er een om snel te vergeten. McCann verloor in de tweede ronde via een Rear Naked Choke Submission. Echter wist McCann in haar daarop volgende gevecht wel de overwinning te pakken. Tijdens UFC Londen in Maart 2019 won McCann via Unanimous Decision van de Braziliaanse Priscila Cachoeira. McCann wist daar twee maanden later een tweede overwinning aan toe te voegen. Via Unanimous Decision werd gewonnen van voormalig KSW kampioene Ariane Lipski tijdens UFC Greenville. McCann zou vervolgens in Oktober 2019 terugkeren in de Octagon tijdens UFC Boston tegen UFC debutante Diana Belbita. Na een moeilijke eerste drie minuten wist McCann het gehele gevecht te dicteren en won ze overtuigend via Unanimous Decision. McCann werd vervolgens door de UFC gekoppeld aan Ashlee Evans-Smith tijdens UFC Londen in Maart 2020. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld. McCann keerde hierdoor pas in Juli 2020 terug in de Octagon tegen Taila Santos. McCann kon niet imponeren en verloor via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Lara Procopio (MMA 6-1/UFC 0-1) is een Braziliaanse vechtster die in 2014 haar Pro-MMA carrière startte. De vechtster die uitkomt voor Nova União maakte indruk in haar eerste drie gevechten die ze allemaal wist te winnen. Procopio tekende vervolgens een contract bij Shooto Brasil. Daar pakte ze tijdens haar debuut een Armbar Submission overwinning in de eerste ronde tegen Mayra Cantuária. Hierdoor mocht ze voor de vacante Bantamweight titel vechten tegen de ervaren Mariana Morais. Procopio pakte de titel via Unanimous Decision en was de kampioen. Vervolgens kreeg ze de kans om ook voor de vacante Flyweight titel te vechten. Landgenote Sidy Rocha werd eveneens via Unanimous Decision verslagen waardoor Procopio de UFC binnenkomt als de dubbele kampioen van Shooto Brasil. De Braziliaanse debuteerde vervolgens voor de UFC in Shenzhen tegen landgenote Karol Rosa. Rosa was sterker en won de partij via Unanimous Decision. Procopio zou vervolgens een gewichtsklasse omlaag gaan en Courtney Casey treffen in Mei 2020. Echter werd Procopio na een positieve test voor Ostarine van de partij gehaald en zes maanden geschorst.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »