breaking news

MMA veteranen Joe Lauzon en Clay Guida ontmoeten elkaar tijdens UFC Norfolk

August 28th, 2017 | by Marcel Dorff

De UFC heeft via een officieel bericht bekend gemaakt dat de MMA veteranen Joe Lauzon en Clay Guida op 11 November 2017 het tegen elkaar zullen opnemen tijdens UFC Fight Night 120 in Norfolk, Virginia. De mannen die meestal patent hebben op een post-fight bonus ontmoeten elkaar in de Octagon van de Ted Constant Convocation Center in de Lightweight divisie. Het gevecht zal waarschijnlijk deel uit maken van de Main Card.

Joe Lauzon (MMA 27-13/UFC 14-10) is met zijn 33 jaar al een echte MMA veteraan. Lauzon vecht maar liefst al meer dan 10 jaar voor de UFC. Lauzon wist in die 10 jaar maar liefst 15(!!!) bonussen bij elkaar te vechten, waarmee hij recordhouder is binnen de organisatie. Lauzon staat bekend als een zeer attractieve vechter die zelden tot nooit teleurstelt in de Octagon. Zo wist Lauzon in zijn UFC debuut voormalig Lightweight Kampioen Jens Pulver binnen 1 minuut KO te slaan. Lauzon heeft overwinningen tegen Michael Chiesa, Jamie Varner en Diego Sanchez op zijn palmares staan. Lauzon vocht in 2016 tweemaal voor de organisatie. Hij won tijdens een zeer sterke performance via TKO in de eerste ronde van Diego Sanchez, maar verloor ruim een maand later een controversiële Split Decision in een rematch tegen Jim Miller. Zijn voorlaatste partij dateert van Januari dit jaar waarin hij via een Split Decision Marcin Held versloeg. Echter kon hij deze overwinning geen goed vervolg geven. Tijdens UFC Nashville in April werd verloren via Majority Decision van de Schot Stevie Ray.

Clay Guida (MMA 33-17/UFC 13-11) is een echte MMA veteraan. De vechter uit Illinois maakte in 2006 zijn debuut voor de UFC. Een paar maanden eerder had Guida de Strikeforce Lightweight titel op zijn naam geschreven. Guida had een moeilijk begin in de UFC. Zo won hij weliswaar zijn debuut, maar in de daarop volgende vier gevechten werd slecht eenmaal gewonnen. Guida won van Marcus Aurelio, maar verloor van mannen als Tyson Griffin en Roger Huerta. De UFC verlengde ondanks een aantal tegenvallende resultaten alsnog het contract van Guida, aangezien hij in alle gevechten toonde dat hij de absolute wilskracht om zich continu terug te knokken. Iets wat Guida tot een absolute publiekslieveling binnen de UFC maakte. Guida won vervolgens drie gevechten op rij. Onder meer TUF winnaars Mac Danzig en Nate Diaz werden verslagen. Vervolgens stuitte Guida op twee verliespartijen tegen respectievelijk Diego Sanchez en Kenny Florian waarna Guida weer opnieuw kon beginnen zichzelf naar boven te werken. Tussen 2010 en 2011 werkte Guida zichzelf op tot absolute contender en versloeg hij Rafael Dos Anjos, Takanori Gomi en WEC Kampioen Anthony Pettis. Die overwinning leverde Guida een title-eliminator op tegen Benson Henderson. Henderson was in een competitief gevecht iets te sterk voor Guida waardoor Henderson won via Unanimous Decision. Vervolgens verloor Guida ook via Split Decision van Gray Maynard waarna hij een gewichtsklasse omlaag ging naar de Featherweightdivisie. In de Featherweightdivisie heeft Guida nog niet echt een rol van betekenis gehad. Zo wist hij verliespartij met winstpartij af te wisselen. Guida won van Robbie Peralta, Tatsuya Kawajiri en Hatsu Hioki, maar verloor van topcontenders als Dennis Bermudez en Chad Mendes. Eind 2015 ging het helemaal mis toen Thiago Tavares binnen 40 seconden Guida wist te finishen via Guillotine Choke Submission. Guida leek zich te herpakken in een zeer goed gevecht in Juni 2016 tegen Brian Ortega. Echter liep Guida vlak voor het einde van de derde ronde tegen een knie van Ortega op en ging KO. Guida keerde vervolgens terug naar de Lightweight divisie, en wist eerder dit jaar via een zeer indrukwekkende Unanimous Decision zijn losing streak van twee te doorbreken tegen Erik Koch.

Comments are closed.

Translate »