breaking news

MMA veteranen Hector Lombard en CB Dollaway ontmoeten elkaar tijdens UFC 222

November 29th, 2017 | by Redactie

De Cubaan Hector Lombard keert op 3 Maart 2018 terug in de Octagon. Tijdens UFC 222 in Las Vegas, Nevada is CB Dollaway zijn tegenstander in de Middleweight divisie. Dit wist Las Vegas Review Journalist Adam Hill bekend te maken. Beide mannen treffen elkaar in de Octagon van de T-Mobile Arena. Het gevecht zal deel uit maken van de Preliminary Card die avond.

Hector Lombard (MMA 34-8-1-2/UFC 3-6-0-1) kwam in 2012 als grote meneer de UFC binnen. De Cubaan was al bijna 6 jaar ongeslagen, en was in drie organisaties tegelijk kampioen. De meest in het oog springende organisatie was uiteraard Bellator MMA waar hij nooit verloor. Lombard debuteerde in de UFC tegen Tim Boetsch. Lombard was zwaar favoriet bij de bookmakers, maar kon die rol niet waarmaken. Lombard verloor via Split Decision en had dus een zeer tegenvallend UFC debuut. Vervolgens versloeg Lombard Submission specialist Rousimar Palhares via KO, maar verloor hij weer een Split Decision ditmaal van Yushin Okami. Lombard ging een gewichtsklasse omlaag naar Welterweight. Hier versloeg hij Nate Marquardt en Jake Shields. Ook versloeg hij Josh Burkman, maar dit gevecht werd omgezet in een No-Contest nadat Lombard positief had getest voor het gebruik van Anabolen Steroïden. Lombard werd een jaar geschorst. Lombard keerde terug tegen Neil Magny in het begin van 2016. Lombard leek Magny te finishen in de eerste ronde, maar Magny hield vol en finishte Lombard vervolgens zelf in de derde ronde. Lombard keerde na dit gevecht terug naar de Middleweight divisie om het op te nemen tegen Dan Henderson. Lombard kreeg een genadeloos harde elleboog tegen zijn slaap aan in de tweede ronde van Henderson en ging KO. Lombard werd vervolgens gematcht tegen Johny Hendricks. De voormalig UFC Welterweight Kampioen was drastisch opzoek naar een overwinning. Hendricks maakte zijn debuut in de Middleweight divisie, met succes. Lombard liep het hele gevecht achter de feiten aan en verloor het gevecht via Unanimous Decision. Tijdens UFC Pittsburgh in September 2017 leek Lombard eindelijk weer eens een overwinning te gaan pakken. Echter had hij de pech dat tegenstander Anthony Smith in de derde ronde ”ontwaakte”. Smith sloeg Lombard opnieuw KO. Lombard’s laatste officiële overwinning dateert inmiddels uit 2014 tegen Jake Shields.

CB Dollaway (MMA 16-8/UFC 10-8) vecht sinds 2008 voor de UFC. Dollaway kwam destijds via TUF 7 de UFC binnen. Dollaway kwam tot de finale waarin hij verloor van Amir Sadollah. Dollaway herstelde vervolgens met twee knappe overwinningen tegen Mike Massenzio en Jesse Taylor. Taylor werd gefinisht via Dollaway’s specialiteit ; de Peruvian Necktie Submission. Vervolgens verloor Dollaway via Guillotine Choke Submission van Tom Lawlor, maar krabbelde hij via drie achtereenvolgende overwinningen weer overeind. Echter heeft weet Dollaway de stap naar de echte top nooit te maken. Zo verliest hij vervolgens achter elkaar van Mark Munoz en van Jared Hamman. Vervolgens lijkt Dollaway dan toch de stap in de juiste richting te gaan zetten met vier overwinningen in vijf gevechten. Het enige verlies komt via een Split Decision tegen Tim Boetsch. Helaas voor Dollaway was zijn overwinning in Mei 2014 tegen Francis Carmont een van zijn laatste. Dollaway heeft inmiddels drie partijen achter elkaar verloren tegen respectievelijk Lyoto Machida, Michael Bisping en Nate Marquardt. Dollaway zou in September 2016 in actie komen tegen Francimar Barroso, echter blesseerde Dollaway zich bij een ongeluk met een lift. Hierdoor was het in Juli 2017 anderhalf jaar geleden alvorens we Dollaway weer in actie zagen. Dollaway won uiteindelijk via Unanimous Decision van Ed Herman.

Comments are closed.

Translate »