breaking news

MMA veteraan Yushin Okami ontmoet Dhiego Lima tijdens UFC Glendale

February 6th, 2018 | by Redactie

De Japanner Yushin Okami maakt op 14 April 2018 zijn opwachting in de Octagon. In de Welterweight divisie is Dhiego Lima zijn tegenstander. Beide mannen ontmoeten elkaar in de Gila River Arena tijdens UFC on FOX 29 in Glendale, Arizona. Het gevecht zal plaatsvinden op de Preliminary Card.

Dhiego Lima (MMA 12-6/UFC 1-4) kwam in 2014 via TUF 19 de UFC binnen. De Braziliaan die al jaren in de Verenigde Staten woont kwam tot de finale. Daarin verloor hij na iets meer dan een minuut van Serra-Longo vechter Eddie Gordon via TKO. Lima wist eind 2014 wel zijn eerste en tot nu toe enige officiële UFC overwinning te pakken tegen de Braziliaan Jorge de Oliveira via Unanimous Decision. Maar nadat in 2015 via TKO achtereenvolgens werd verloren van Tim Means en Li Jingliang werd het contract van Lima door de UFC niet verlengt. Lima wist vervolgens de Titan FC belt te pakken in 2016, maar verloor deze ook gelijk weer in zijn eerste titelverdediging tegen TUF 21 veteraan Jason Jackson. Begin 2017 werd bekend dat Lima zou meedoen aan het ”redemption” seizoen van TUF. Een seizoen dat bestaat uit allemaal voormalig TUF deelnemers. Met overwinningen op Hayder Hassan, Gilbert Smith en Tom Gallicchio stond Dhiego Lima opnieuw in de Finale. Hij was de eerste persoon ooit die tweemaal in de finale van The Ultimate Fighter stond. Echter wist hij wederom die titel niet te pakken. Jesse Taylor was via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde te sterk.

Yushin Okami (MMA 34-11/UFC 13-6) is een van de meest succesvolle Japanners in de UFC geweest. Okami kwam in 2006 de UFC binnen. Tijdens zijn eerst vier gevechten wist Okami te imponeren met vier overwinningen waaronder een Unanimous Decision tegen mede contender Mike Swick. Okami werd vervolgens gematcht in een title-eliminator tegen voormalig UFC Middleweight Kampioen Rich Franklin. In een zeer matig gevecht was het uiteindelijk Franklin die er met de overwinning via Unanimous Decision vandoor ging en zich ook van een rematch tegen Anderson Silva verzekerde. Okami wist vervolgens driemaal te winnen. Onder meer de zeer sterke BJJ vechter Dean Lister en voormalig UFC Middleweight Kampioen Evan Tanner (R.I.P.) werd verslagen. Vervolgens werd een eenzijdige partij verloren van Chael Sonnen via Unanimous Decision, echter pakte Okami vervolgens met drie overwinningen de draad weer op. De derde, een Unanimous Decision overwinning tegen Nate Marquardt was goed genoeg voor een titelgevecht tegen Kampioen Anderson Silva. Okami wist ooit Anderson Silva te ”verslaan” via een diskwalificatie voordat beide mannen voor de UFC vochten. Silva pakte zijn revanche tegen Okami via TKO in de tweede ronde. Okami zou vervolgens ook van Tim Boetsch via TKO verliezen en leek verder dan ooit verwijderd van een nieuw titelgevecht. Okami herpakte zich met drie overwinningen tegen onder meer voormalig Bellator MMA Middleweight Kampioen Hector Lombard. Okami zou vervolgens verliezen van de sterke Ronaldo ”Jacaré” Souza en werd om onverklaarbare wijze door de UFC van zijn contract ontheven. Dit gebeurde in 2013. Okami zocht vervolgens zijn heil bij de WSOF organisatie waar hij een zeer stroeve start had met twee verliespartijen in drie gevechten. Sindsdien verloor Okami niet meer en wist hij een winstreak van vier gevechten op te bouwen. Het gevecht van Okami tegen Andre Lobato werd gewonnen via Unanimous Decision. Dit gevecht vond plaats in Juli 2017 en was in de Welterweight divisie. In September 2017 zat de UFC zonder Main Event nadat Mauricio ”Shogun” Rua was uitgevallen voor zijn Main Event partij tegen Ovince St.Preux voor UFC Saitama. De UFC vroeg Okami terug die daarop toehapte. Okami vocht tegen ”OSP” in de Light-Heavyweight divisie. Okami verloor het gevecht via Von Flue Choke Submission in de eerste ronde, en keert nu weer terug naar de Welterweight divisie.

Comments are closed.

Translate »