breaking news

MMA veteraan Travis Fulton 255–54–10 (1) overleden

July 12th, 2021 | by Lennart Van Arendonk
MMA veteraan Travis Fulton 255–54–10 (1) overleden
Combat Sports
0

Een van de opmerkelijkste Mixed Martial Arts (MMA) vechters aller tijden is op 44-jarige leeftijd overleden. De MMA veteraan had een MMA record van 255 overwinningen, 54 verliespartijen, 10 draws en slechts één no contest. Daarnaast had hij ook 62 profesionele bokswedstrijden op zijn naam staan.

Fulton was geboren in Waterloo, Iowa en was opgegroeid in Cedar Falls, Iowa. Na het behalen van zijn tweede dan in het American Kenpo, viel hij na het zien van UFC 3 als een blok voor het MMA spel. Op 18-jarige leeftijd begon hij te werken aan zijn technieken in het grondspel om vervolgens zo snel mogelijk op het canvas te kunnen staan. Hij maakte zijn wedstrijddebuut op 26 juli, 1996 waar hij als 19-jarige vechter verloor van Dave Strasser tijdens een evenement van Gladiators. In de twee volgende jaren vocht hij meer dan vijftig (!!) gevechten. Hij won hier onder andere de World Vale Tudo Heavyweight Championship in Brazilië.

In zijn carrière heeft hij enkele keren het canvas gedeeld met grote namen. Zo stond hij tijdens ProElite II: Big Guns op 5 november 2011 tegenover de oud Ultimate Fighting Championship (UFC) kampioen Andrei Arlovski. Daarnaast heeft hij tweemaal gevochten in de wereldberoemde Octagon van de UFC. Tijdens UFC 20 vocht hij tegen Pete Williams en tijdens UFC 21 vocht hij tegen David Dodd. Hij wist hier één keer te winnen.

Fulton heeft voor bijna elke denkbare promotie gevochten. Soms vocht hij zelfs drie keer op dezelfde avond, en wel veertig keer per jaar.

Fulton kreeg dit jaar de rol van verdachte in een zaak met kinderpornografie en heeft zijn leven vervolgens beëindigd in een politiecel.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen- en buitenland.

Comments are closed.

Translate »