breaking news

MMA veteraan Thiago Alves treft Laureano Staropoli tijdens UFC 237 in Rio de Janeiro

March 5th, 2019 | by Marcel Dorff
MMA veteraan Thiago Alves treft Laureano Staropoli tijdens UFC 237 in Rio de Janeiro
UFC
0

Een Welterweight gevecht is toegevoegd aan de UFC 237 card in Rio de Janeiro, Brazilië. De Braziliaan Thiago Alves maakt zijn opwachting tegen de Argentijn Laureano Staropoli. Dit wist Guilherme Cruz via MMAFighting.com te melden. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van de Jeunesse Arena op 11 Mei 2018 op de Preliminary Card.

Thiago Alves (MMA 23-13/UFC 15-10) vecht als sinds 2005 voor de UFC. Alves kende een matige start in de UFC met twee verliespartijen en twee winstpartijen uit vier optredens. Na zijn tweede verliespartij tegen Jon Fitch in de zomer van 2006 wist Alves een winstreak neer te zetten van liefst zeven partijen. Onder meer Josh Koscheck, Matt Hughes & Chris Lytle werden aan de kant geschoven waarna in de zomer van 2009 een titelgevecht volgde tegen Georges St.Pierre. Alves had echter geen antwoord op de wrestlinggame van ”GSP” en verloor het gevecht via Unanimous Decision. Vanaf dat moment wisselde Alves winstpartijen af met verliespartijen en is de langste winstreak die de Braziliaan opbouwde twee gevechten lang. Nadat Alves achtereenvolgens van Carlos Condit en Jim Miller verloor wist de Braziliaan Alves in April dit jaar zijn losing streak van twee gevechten te doorbreken door in een schitterende partij Patrick Cote via Unanimous Decision te verslaan. Alves zou vervolgens in Pittsburgh terugkeren tegen Mike Perry. Echter verkoos Alves om thuis te blijven in verband met ”Hurricane Irma” waardoor hij niet zou vechten tegen Mike Perry. Alves werd in Januari 2018 gematcht tegen Zak Cummings, echter gleed Cummings uit een dag voor het gevecht en raakte gewond. Hierdoor werd het gevecht gecanceld. Alves werd vervolgens gematcht tijdens UFC Austin in Februari 2018 tegen promotionele nieuwkomer Curtis Millender. Alves ging zwaar KO in de tweede ronde. Alves keerde vervolgens terug tijdens UFC Moskou in September 2018 tegen de ongeslagen Alexey Kunchenko. Alves vocht sterk maar verloor via Unanimous Decision. De Braziliaan keerde vervolgens in Februari 2019 terug in zijn stad Fortaleza waar hij het opnam tegen Max Griffin. Via een zeer controversiële Split Decision won Alves voor eigen publiek.

Embed from Getty Images

Laureano Staropoli (MMA 8-1/UFC 1-0) is een Argentijnse vechter die in 2013 zijn Pro-MMA carrière startte. “Pepi” maakte indruk in het regionale Argentijnse circuit wat resulteerde in een 5-1 record. In de zomer van 2016 tekende Staropoli bij het Boliviaanse Combate Cotas MMA. Ook daar wist hij twee goede overwinningen te pakken. Sebastian Delgadillo & Carlos Alberto Bazan Rojas werden beiden verslagen. Mede doordat in November 2017 een gevecht werd gecanceld was het gevecht tegen Rojas in Juni 2017 het laatste gevecht van Staropoli voordat hij bij de UFC tekende. De Argentijn maakte in zijn eigen stad Buenos Aires zijn UFC debuut in November 2018 tegen de Mexicaan Hector Aldana. In een spectaculaire partij waar beide vechters de Fight of the Night bonus wisten te winnen won “Pepi” voor eigen publiek via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »