breaking news

MMA veteraan Nate Marquardt stuit op Cezar Ferreira tijdens UFC Norfolk

August 4th, 2017 | by Marcel Dorff

Eerder vanmorgen wist het Braziliaanse Primeiro Round na een gesprek met Cezar Ferreira te achterhalen dat de TUF Brazil 1 winnaar op 19 November 2017 terugkeert in de Octagon. Daar zal hij het in de Middleweight divisie opnemen tegen Nate Marquardt. UFC Fight Night 120 zal plaatsvinden in het Ted Constant Convocation Center te Norfolk, Virginia. Dit is het eerste gevecht dat bekend is van deze card. Het gevecht zal waarschijnlijk behoren tot de Preliminary Card.

Cezar Ferreira (MMA 11-6/UFC 7-4) kwam in 2012 via het eerste seizoen van TUF Brazil de UFC binnen. Ferreira (protegé van Vitor Belfort) kwam tot de finale. Daar wist hij Sergio Moraes te verslaan via Unanimous Decision en zo de TUF Titel binnen te slepen. Na vervolgens Thiago Santos via Guillotine Choke Submission te hebben verslagen, en ook Daniel Sarafian te hebben gepakt via een Split Decision leek een nieuwe Braziliaanse ster geboren. Echter ging Ferreira voor eigen publiek begin 2014 zwaar KO binnen veertig seconden tegen CB Dollaway. Drie maanden later herstelde Ferreira met een Unanimous Decision overwinning tegen Andrew Craig. In 2015 had Ferreira met twee zware KO’s een zeer slecht jaar. Zowel Sam Alvey en Jorge Masvidal hadden slechts een ronde nodig om de Braziliaan te verslaan. Het gevecht tegen Masvidal was overigens het Welterweight debuut voor Ferreira die daarvoor altijd in de Middleweight divisie uitkwam. Na het KO verlies tegen Masvidal wist Ferreira in 2016 dan eindelijk weer de draad op te pakken. Zo versloeg hij Oluwale Bamgbose en Anthony Smith via Unanimous Decision, en versloeg hij voor eigen publiek Jack Hermansson via een Arm-Triangle Choke Submission. Begin dit jaar vocht Ferreira in Canada tegen Elias Theodorou. In een zeer competitieve partij ging de overwinning uiteindelijk via Unanimous Decision naar Elias Theodorou tot ongeloof van Ferreira.

Nate Marquardt (MMA 35-18-2/UFC 13-11-0) is een 38-jarige veteraan in de sport. Marquardt vocht zijn eerste professionele partij in 1999 en vocht voor Pancrase tot 2005 waarna hij naar de UFC ging. Na vier overwinningen op rij mocht Marquardt vechten voor de Middleweight titel tegen Anderson Silva. Hij verloor deze partij middels een TKO in de eerste ronde. Daarna ging het met ups en downs in de carriere van Marquardt. Na een ruzie met Dana White over Testosteron Therapie werd Marquardt de UFC uitgezet. In Strikeforce kwam de veteraan echter weer helemaal tot bloei. Hij won de Welterweight titel door Tyron Woodley (huidig UFC Welterweight Kampioen) via KO te verslaan. Vervolgens verloor Marquardt de titel aan Tarec Saffiedine. Echter kwam hij door de overname van Strikeforce door de UFC wel weer terug op het oude nest. Over een succesvolle terugkeer kan tot dusverre niet gesproken worden. In tien partijen wist Marquardt maar drie keer de winst over de streep te trekken. Zo werd gewonnen van James Te Huna, CB Dollaway en Tamdan McCrory, maar werden de zeven andere gevechten tegen gerankte tegenstanders allemaal verloren. Tijdens zijn voorlaatste gevecht eerder dit jaar verloor Marquardt via Unanimous Decision van Sam Alvey. En later werd ook verloren in Brazilië via Unanimous Decision tegen de Braziliaanse MMA legende Vitor Belfort (de leermeester van Ferreira).

Comments are closed.

Translate »