breaking news

MMA veteraan Joe Lauzon keert terug voor eigen publiek tegen Jonathan Pearce in Boston

September 6th, 2019 | by Redactie
MMA veteraan Joe Lauzon keert terug voor eigen publiek tegen Jonathan Pearce in Boston
UFC
0

Joe Lauzon zal op 18 Oktober 2019 na anderhalf jaar afwezigheid terugkeren in de Octagon. Lauzon zal voor eigen publiek vechten tegen UFC nieuwkomer Jonathan Pearce in de Lightweight divisie. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van de TD Garden. Het gevecht maakt deel uit van de UFC on ESPN 6 card.

Joe Lauzon (MMA 27-15/UFC 14-12) is met zijn 35 jaar al een echte MMA veteraan. Lauzon vecht maar liefst al meer dan 10 jaar voor de UFC. Lauzon wist in die 10 jaar maar liefst 15(!!!) bonussen bij elkaar te vechten, waarmee hij een tijdje recordhouder was binnen de organisatie. Lauzon staat bekend als een zeer attractieve vechter die zelden tot nooit teleurstelt in de Octagon. Zo wist Lauzon in zijn UFC debuut voormalig Lightweight Kampioen Jens Pulver binnen 1 minuut KO te slaan. Lauzon heeft overwinningen tegen Michael Chiesa, Jamie Varner en Diego Sanchez op zijn palmares staan. Lauzon vocht in 2016 tweemaal voor de organisatie. Hij won tijdens een zeer sterke performance via TKO in de eerste ronde van Diego Sanchez, maar verloor ruim een maand later een controversiële Split Decision in een rematch tegen Jim Miller. Vervolgen vocht hij in Januari 2017 tegen Marcin Held. Lauzon won via een zeer controversiële Split Decision. Echter kon hij deze overwinning geen goed vervolg geven. Tijdens UFC Nashville in April 2017 werd verloren via Majority Decision van de Schot Stevie Ray. Vervolgens vocht Lauzon tijdens UFC Norfolk in Oktober 2017 tegen Clay Guida. Guida versloeg Lauzon via KO in de eerste ronde, waardoor Lauzon nu tweemaal achter elkaar verloren heeft. Die slechte reeks kon hij ook in April 2018 niet doorbreken. Via TKO aan het einde van de tweede ronde werd verloren van Chris Gruetzemacher.

Embed from Getty Images

Jonathan Pearce (MMA 9-3/UFC 0-0) is een man met een indrukwekkend verhaal. Pearce maakte zijn Pro-MMA debuut in 2014 voor een regionale organisatie in Tennessee. Pearce won zijn debuut. Echter kwam Pearce een paar weken later met zwaar letsel in het ziekenhuis terecht. Een zogeheten “gym bully” sloeg Pearce keihard van achteren neer en schopte hem vervolgens tegen zijn hoofd. Pearce werd met een gebroken nek, twintig gebroken tanden en een gebroken kaak naar het ziekenhuis gebracht. Pearce zou echter zes maanden later alweer in de kooi staan. Hij wist zijn daarop volgende drie wedstrijden te winnen. Hierna gebeurde er weer iets vervelends in het privé leven van Pearce. Pearce verloor zijn focus en verloor drie gevechten op rij. Vervolgens kreeg hij bij de Bellator MMA series de kans om zijn carrière weer een positieve wending te geven. Hierin slaagde hij met twee overwinningen. Nadat Pearce vervolgens nog tweemaal won in andere organisaties vocht hij voor een UFC contract tijdens het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Pearce won in de derde ronde via KO van Jacob Rosales en werd beloond met een UFC contract.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »