breaking news

MMA veteraan Cheick Kongo ingeroosterd op Bellator 199

March 28th, 2018 | by Lennart Van Arendonk
MMA veteraan Cheick Kongo ingeroosterd op Bellator 199
Bellator MMA
0

Het heavyweight gevecht tussen Javy Ayala en Cheick Kongo is toegevoegd aan de line-up van Bellator 199. Het evenement vindt plaats op 12 mei in de SAP Center van San José, Californië. Ayala vs. Kongo zal uitgezonden worden op de main card van Paramount. Het gevecht staat los van de Bellator Heavyweight Grand Prix.

Javy Ayala (MMA 10–6/Bellator 5-3) maakte zijn professionele debuut op 21 januari 2011. Hij begon met een indrukwekkende reeks overwinningen en wist partijen te winnen met zowel een knock-out als submission. Op 4 oktober 2013 maakte hij zijn debuut bij de Amerikaanse Bellator MMA. Hij verloeg hier Thiago dos Santos met een schitterende knock-out in de eerste ronde. Het was aan Ayala om Roy Nelson welkom te heten op het canvas van de organisatie. De partij eindigde in de handen van de jury en deze wezen Roy Nelson aan als winnaar. Na dit verliespartij hoopt Ayala zijn record weer groen te kleuren door Cheick Kongo te verslaan.

Cheick Kongo (MMA 27-10-2/Bellator 9-2-0) kwam in 2013 de organisatie binnen. Kongo kwam over van de Ultimate Fighting Championship (UFC) waar hij liefst zeven jaar zijn brood verdiende. Kongo won in zijn UFC tijd onder meer van mannen als Matt Mitrione, Pat Barry en Mirko CroCop, maar steeds als hij op het randje stond om de Top 8 binnen te geraken ging het mis voor Kongo. In Bellator heeft Kongo tot noch toe veel succes gehad. Met een 8-2 record behoort Kongo tot een van de betere vechters in zijn gewichtsklasse. Kongo vocht eenmaal voor de Bellator Heavyweight titel tegen Vitaly Minakov. Dit gevecht ging verloren via Unanimous Decision. Kongo heeft op dit moment een winstreak van vijf gevechten met onder andere een overwinning tegen oud Bellator Kampioen en huidig UFC Heavyweight Alexander Volkov.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.

Translate »