breaking news

MMA scheidsrechter John McCarthy toegevoegd aan Bellator commentator team

January 10th, 2018 | by Stefan Van Erp

Een van de meeste bekende MMA scheidsrechters Big John McCarthy maakt een opvallende stap in zijn carrière. McCarthy gaat werken voor Bellator als co-commentator naast Mike Goldberg. Dit betekent tevens dat Big John tenminste de komende tijd niet in de kooi te zien zijn als scheidsrechter. 

John McCarthy is een van de langst actieve scheidsrechters in het MMA. Zo stond hij al in de kooi tijdens UFC 2 in 1994 en was tot en met UFC 77 hoofdscheidsrechter in iedere partij. McCarthy heeft veel betekend voor het hedendaagse MMA waarvoor hij een belangrijke rol had in het bepalen van de regels.

McCarthy nam in 2007 al even afscheid van zijn rol als scheidsrechter om achter de commentator desk plaats te nemen bij The Fight Network. Het duurde echter maar een jaar voor hij terugkeerde en naast de UFC ook voor andere organisaties als scheidsrechter op te treden.

McCarthy blesseerde zijn nek vorig jaar bij het voordoen van een D’Arce Choke waardoor hij al een tijd uit de running is. In een eerder interview gaf McCarthy aan dat het moment dat hij twee vechters niet meer uit elkaar kon houden het moment werd dat hij zou stoppen met zijn vak als scheidsrechter. Hoewel hij heeft aangegeven nog niet officieel met pensioen te zijn gegaan lijkt het niet voor de hand liggend dat McCarthy nog veel in de kooi te bewonderen is.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »