breaking news

MMA Lab’s Luke Sanders vecht tegen Patrick Williams tijdens UFC Glendale

February 7th, 2018 | by Marcel Dorff

Luke Sanders zal op 14 April 2018 zijn opwachting maken in de Octagon. De Bantamweight vechter die traint bij The MMA Lab in Glendale, Arizona zal een thuiswedstrijd vechten tegen Patrick Williams tijdens UFC on FOX 29. Dit wisten Damon Martin en Jim Edwards via MMANYTT.com te melden. Beide vechters ontmoeten elkaar in de Octagon van de Gila River Arena. Het gevecht zal plaatsvinden op de Preliminary Card.

Luke Sanders (MMA 11-2/UFC 1-2) kwam op two weeks notice in Januari 2016 de UFC binnen. De MMA Lab vechter kwam over van de RFA promotie waar hij de Bantamweight Kampioen was. Sanders die een ongeslagen record van 10-0 de Octagon inbracht nam het op tegen Maximo Blanco. Blanco bleek geen gelijkwaardige partij voor Sanders die de Venezolaan vroeg in de eerste ronde via Rear Naked Choke Submission finishte. Een zeer sterk debuut voor de man uit Clarksville, Tennessee. Dit leverde Sanders de Performance of the Night bonus op. Vervolgens werd Sanders na afwezigheid van ruim een jaar in Maart 2017 gematcht tegen Iuri Alcantara. Sanders domineerde het gevecht volledig, en het leek een kwestie van tijd alvorens Sanders de partij zou winnen. Echter wist Alcantara halverwege de tweede ronde opeens een konijn uit zijn hoge hoed (bij wijze van spreken dan) te toveren. Alcantara wist Sanders via een Kneebar Submission af te laten tikken, en op deze manier een geweldige comeback te maken en Sanders zijn eerste Pro-MMA verlies toe te brengen. Sanders zou vervolgens vechten tegen Felipe Arantes. Echter werd het gevecht een dag van te voren geannuleerd in verband met ziekte van Arantes. Sanders leek vervolgens opnieuw pech te hebben na het uitvallen van Bryan Caraway. Echter was Andre Soukhamthath bereidt om in te vallen. Hierdoor vochten beide mannen tegen elkaar tijdens UFC Fresno in December 2017. Na een dominante eerste ronde van Sanders, liet hij zich wederom verrassen in de tweede ronde en verloor via KO.

Patrick Williams (MMA 8-5/UFC 1-2) maakte in 2014 zijn debuut voor de UFC, maar heeft in verband met blessures slechts drie keer zijn opwachting in de Octagon gemaakt. De man uit Homestead, Florida maakte zijn UFC debuut tegen Chris Beal. Een zeer vervelend debuut voor Williams die zeer hard KO ging in de tweede ronde door een ”Flying Knee” techniek van Beal. Williams kwam echter zeer sterk terug in zijn tweede UFC gevecht tegen TUF Latin America 1 winnaar Alejandro Perez. Via een Guillotine Choke na 23 seconden wist Williams zijn eerste UFC overwinning bij te schrijven en ook nog eens de Performance of the Night bonus in de wacht te slepen. Na meerdere gecancelde gevechten maakte Williams in April 2017 zijn comeback in de UFC tegen de Fransman Tom Duquesnoy. Duquesnoy versloeg Williams via KO in de tweede ronde.

Comments are closed.

Translate »