breaking news

MMA & Kickbokslegende Mirko Crocop vecht tegen Tsuyoshi Kohsaka tijdens RIZIN FF 9

November 12th, 2017 | by Redactie
MMA & Kickbokslegende Mirko Crocop vecht tegen Tsuyoshi Kohsaka tijdens RIZIN FF 9
Rizin FF
0

Veel vechters gaan met ”MMA-pensioen” maar ook een heel groot gedeelte daarvan zal uiteindelijk terugkeren in de ring/kooi. Zo ook MMA en Kickbokslegende Mirko ”Crocop” Filipovic. De Kroaat kondigde na zijn winst vorig jaar tijdens het RIZIN FF toernooi zijn pensioen aan. Echter zal Crocop op 31 December 2017 terugkeren in de RIZIN-Ring. Crocop neemt het op tegen een andere MMA veteraan, namelijk de zeer gerespecteerde Japanner Tsuyoshi Kohsaka.

Mirko Crocop behoeft geen introductie. De Kroaat die jaren deel uitmaakte van de Anti-Terreur eenheid en de special police forces in zijn land is een legende in zowel het kickboksen als het MMA. Crocop won MMA titels in PRIDE FC en vorig jaar nog in de RIZIN FF organisatie. Crocop wist in het Kickboksen de K-1 World Grand Prix titel eenmaal te pakken. Crocop heeft tegen zowat iedereen van betekenis in de ring/kooi gestaan, daarom is het opvallend dat de Kroaat nog nooit tegenover Kohsaka stond.

Kohsaka wordt gezien als een van de beste Japanse vechters aller tijden. Kohsaka vocht ook voor iedere belangrijke MMA promotie en was ooit de tegenstander van de Nederlander Bas Rutten in diens UFC debuut. Kohsaka heeft onder meer overwinningen op zijn naam staan tegen Gilbert Yvel, Pete Williams, Kimo Leopoldo en Fedor Emelianenko. Al werd dit overwinning tegen Fedor altijd gezien als een partij die Kohsaka eigenlijk niet gewonnen had (al kon de commissie destijds regeltechnisch niets anders). Kohsaka heeft ook nog de titel weten te winnen in de hoog aangeschreven Japanse Pancrase organisatie.

Comments are closed.

Translate »