breaking news

MMA DNA Review: Kingdom seizoen 3 (spoilers)

July 28th, 2017 | by Lennart Van Arendonk

Op 8 oktober 2014 hebben wij kennis mogen maken met de Amerikaanse dramaserie Kingdom. Regisseur Byron balasco verteld een verhaal over een Mixed Martial Arts (MMA) gym genaamd Navy St. Gym in Venice, Californië. Naast het wedstrijdvechten kampen de spelers ook met situaties buiten de kooi. Denk aan drugs, drank en relatieproblemen. Het is aan sterren als Frank Grillo, Kiele Sanchez, Matt Lauria, Jonathan Tucker, Nick Jones en Joanna Going om de karakters een gezicht en stem te geven. Naast de bovengenoemde namen passeren atleten als Cub Swanson, Kenny Florian, Greg Jackson en Matt Hughes ook de revue.

Na lang wachten heb ik met hoge verwachtingen het derde seizoen gestart via de video on demand-dienst Videoland. Het seizoen wordt geopend met de aflevering ‘Wolf Tickets’ waarin de toon wordt gezet met MMA partijen van zowel Nate Kulina als Ryan Wheeler. Het tempo lijkt hoog en er wordt gelijk sympathie gevraagd voor beide personages. Er wordt dan ook gelijk gemerkt dat de verhalen van deze twee hoofdrolspelers vaak voorbij zullen komen.

Omdat dit het laatste seizoen is van de reeks wordt er verwacht dat het verhaal langzaam werkt naar een gesloten verhaal. Echter worden er tot diep in het seizoen nieuwe personen geïntroduceerd die grote invloeden hebben op het verhaal. Zo maken wij onder andere kennis met de moeder van Alvey Kulina, de nieuwe coach ‘Dom’ en de nieuwe huisbaas in het bordeel van Christina.

Regisseur Byron Balasco heeft ervoor gekozen om verschillende verhalen te openen zonder deze te sluiten. Verschillende personages worden van de ene op de andere dag verwijderd zonder enige afsluiting waardoor er veel vragen open blijven staan.

Hoe is de band tussen Ryan, Dom en Liza nu?, Wat is de moeder van Alvey van plan? Hoe gaat Christina om met de veranderingen in het bordeel? En gaat Jay zijn dochter nog zien?

De serie weet zeer geloofwaardige en realistische personages neer te zetten. Acteurs als Frank Grillo en Kiele Sanchez laten je meeleven en geloven in de wereld van Navy St. Gym. Als je het mij vraagt is het aan Jonathan Tucker om de show te stelen. Tucker weet de onvoorspelbare maar gevoelige Jay Kulina uitstekend neer te zetten en slaagt erin om het publiek keer op keer te winnen. Jay is op zijn best rondom het wedstrijdvechten, helaas wordt deze entertainment niet gebruikt in dit derde seizoen.

Jonathan Tucker is Jay Kulina:

Je zult je geheid afvragen hoe zulke sterke afgetrainde lichamen samengaan met zo veel alcohol in de gemiddelde aflevering worden er enkele flessen sterke drank naar achter gegoten. Ook het drugsgebruik en de seks is een terugkerende activiteit. Maar toch weet de serie ondanks de wat trage verhaallijn de kijker terug te laten komen. Cliffhangers zijn zwak aanwezig, maar blijken ook niet nodig. Het sterke script, de juiste personages en de realistische uitwerking zetten de kijkers gekluisterd voor de buis.

Kingdom seizoen drie geeft helaas geen antwoorden op je vragen, maar het einde wordt vergeven door de vele emoties die de serie te bieden heeft.

Comments are closed.

Translate »