breaking news

MMA DNA Preview: Wilder vs Fury 2

February 22nd, 2020 | by Redactie
MMA DNA Preview: Wilder vs Fury 2
Boksen
0

Vannacht staat de langverwachte rematch tussen de heavyweights Deontay Wilder (42-0-1, 41 KO) en Tyson Fury (29-0-1, 20 KO) op het programma. Het evenement begint om 03:00 uur en is in Nederland exclusief te zien op KIJK.

Iets meer dan een jaar geleden, op 1 december 2018, namen de twee heavyweights het in het Staples Center, Los Angeles het voor het eerst tegen elkaar op. Het gevecht waarin de Amerikaanse Deontay Wilder zijn WBC heavyweight titel verdedigde eindigde in een draw. Een controversieel besluit, zo vonden beide vechters. Zo domineerde de Brit Tyson Fury het hele gevecht, maar in de negende en twaalfde ronde werd hij knockdown geslagen door Deontay Wilder. Waardoor Wilder vond dat hij genoeg had gedaan om er met de winst vandoor te gaan. Het was dan ook niet gek dat beide vechters het direct na het gevecht over een rematch hadden. De rematch werd uiteindelijk op 27 december 2019 officieel bekend gemaakt.

Beide vechters hebben in de tussentijd niet stilgezeten. Zo verdedigde Deontay Wilder tweemaal, met succes, zijn WBC heavyweight titel. Op 18 mei 2019 nam “The Bronze Bomber” het op tegen de Amerikaan Dominic Breazeale. Aan het eind van de eerste ronde maakte Breazeale kennis met de kracht van Wilder’s rechter en was het einde wedstrijd. Ongeveer een half jaar later, op 23 november 2019, nam Wilder het voor de tweede keer in zijn carrière op tegen de Cubaan Luis Ortiz. De eerste editie eindigde in winst voor Wilder, en in de tweede ontmoeting ging Wilder er voor de tweede keer met de winst vandoor. In de zevende ronde sloeg hij Ortiz knock-out.

Tyson Fury vocht in diezelfde periode ook tweemaal. Op 15 juni 2019 nam “The Gypsy King” het op tegen de Duitser Tom Schwarz. Fury won de partij in de tweede ronde op TKO. Zo’n drie maanden later nam Fury het op tegen de Zweed Otto Wallin. Deze partij duurde de volledige twaalf rondes en eindigde in een unanimous decision win voor Tyson Fury. Hij kwam alleen niet ongeschonden uit de strijd. In de derde ronde liep hij namelijk, na een linker stoot van Wallin, een snee op boven zijn rechteroog. Hij had hier uiteindelijk 47 hechtingen voor nodig.

In december 2019, zo’n tien weken voor zijn gevecht met Wilder, nam Fury afscheid van zijn trainer Ben Davison. Hij vond het tijd voor verandering en maakte de overstap naar Kronk Gym in Detroit waar hij ging samenwerken met Javan “Sugar” Hill. De gym waar hij in 2010 al een korte periode trainde. Of dit het verschil gaat maken tijdens zijn rematch met Deontay Wilder in het MGM Grand Garden Arena in Las Vegas moet vannacht nog maar blijken.

Tweet 20

Comments are closed.