breaking news

Mizuki Inoue en Jamahal Hill maken beiden UFC debuut in Shenzhen na blessures

August 2nd, 2019 | by Marcel Dorff
Mizuki Inoue en Jamahal Hill maken beiden UFC debuut in Shenzhen na blessures
UFC
0

De Japanse Mizuki Inoue beter bekend als “MIZUKI” zal op 31 Augustus 2019 haar UFC debuut gaan maken. Mizuki vervangt de geblesseerde Luana Carolina en neemt het op tegen Wu Yanan in de Flyweight divisie. Real Fight PH maakte dit bekend. Eveneens maakte de trainer van Da Un Jung bekend dat de Zuid-Koreaan niet langer meer zal vechten tegen Saparbeg Safarov. De ongeslagen Jamahal Hill zal nu de tegenstander zijn in de Light-Heavyweight divisie. Beide gevechten vinden plaats in de Octagon van het Shenzhen Universiade Sports Center tijdens UFC Fight Night 157.

Lees hieronder meer over de vier atleten.

Wu Yanan vs. Mizuki Inoue

Wu Yanan (MMA 10-2/UFC 1-1) maakte tijdens UFC Shanghai in November 2018 haar UFC debuut. De Chinese wist tot zover al haar gevechten in China te winnen. Slechts eenmaal verloor Wu. Dit was in Rusland tegen de inmiddels voormalig Invicta FC Bantamweight Kampioene Yana Kunitskaya. Wu had voordat ze de UFC binnenkwam een winstreak van twee. Zo won ze via TKO in de eerste ronde van Anjela Pink tijdens een Kunlun MMA evenement eind 2016. In 2017 won Wu tegen de Russische Zuriana Makoeva via TKO in de tweede ronde. Helaas voor Wu was haar UFC debuut geen succes. Via Unanimous Decision werd verloren van de Amerikaanse Gina Mazany. Yanan zou vervolgens vechten tijdens UFC Beijing tegen Shana Dobson, maar kreeg Lauren Mueller tegenover zich nadat Dobson geblesseerd raakte. Wu wist via Armbar Submission in de eerste ronde de overwinning te pakken. Wu zou vervolgens vechten tijdens UFC 237 in Rio de Janeiro tegen Luana Carolina. Echter raakte Wu geblesseerd waarna het gevecht niet doorging. Het gevecht werd vervolgens opnieuw ingepland tijdens UFC Shenzhen in Augustus 2019. Echter raakte ditmaal Luana Carolina geblesseerd. Hierdoor neemt Wu het nu op tegen Mizuki Inoue.

Embed from Getty Images

Mizuki Inoue (MMA 13-5/UFC 0-0) is een Japanse MMA vechtster die in 2010 haar Pro-debuut maakte. Mizuki was een van de vaste gezichten bij DEEP Jewels in Japan. Daar wist ze ook de Strawweight titel te winnen. Onder meer Emi Fujino en Alex Chambers werden verslagen. Mizuki zou in 2013 haar Invicta FC debuut maken tegen Bec Rawlings. Inoue won via Unanimous Decision en zou terugkeren naar Japan. In 2014 en 2015 vocht ze in totaal tweemaal voor Invicta FC. Beide gevechten gingen verloren tegen Alexa Grasso en Karolina Kowalkiewicz. Echter kreeg ze wel voor beide partijen de Fight of the Night bonus. Vervolgens wist Mizuki twee partijen te winnen bij Invicta FC waardoor ze voor de vacante Strawweight titel mocht vechten tegen de ongeslagen Virna Jandiroba. Jandiroba was echter via Split Decision te sterk. Mizuki won in November 2018 haar laatste gevecht voor Invicta FC tegen UFC veterane Viviane Pereira.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, staan en tekst

Da Un Jung vs. Jamahal Hill

Da Un Jung (MMA 11-2/UFC 0-0) is een Zuid-Koreaanse MMA vechter die zijn Pro-MMA carrière begon in 2015. Na een moeilijk begin met twee verliespartijen in zijn eerste drie gevechten heeft Jung zich inmiddels gevestigd tot een van de grootste talenten van Zuid-Korea. Zo won hij zeven partijen op rij en mocht hij in September 2018 voor de prestigieuze HEAT titel vechten tegen Yuto Nakajima. Jung won via TKO in de tweede ronde en pakte die titel. Jung verdedigde zijn titel niet maar pakte wel twee KO overwinningen achtereenvolgens tegen Abutalib Khalilov en Sasa Milinkovic. In April 2019 werd bekend dat Jung bij de UFC had getekend waardoor hij in Shenzhen zijn debuut zal maken. Dat zou in eerste instantie zijn tegen Saparbeg Safarov. Echter maakte de coach van Jung bekend dat Safarov zich had teruggetrokken waardoor Jamahal Hill de tegenstander zal zijn.

Jamahal Hill (MMA 6-0/UFC 0-0) maakte zijn Pro-MMA debuut in 2017. De Amerikaan maakte meteen zijn debuut bij de bekende KOP organisatie. Daar won hij via Unanimous Decision van Alex Davidson. Vervolgens zou Hill nog tweemaal winnen en mocht hij in Juni 2018 voor de Light-Heavyweight titel vechten tegen Dequan Townsend. Hill won de partij via Unanimous Decision en daarmee dus ook de titel. Na vervolgens een partij bij een andere organisatie ook winnend afgesloten te hebben mocht Hill meedoen aan het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Tegenstander was de Duitser Alexander Poppeck. Hill vocht erg sterk en wist via een aantal goed geplaatste ellebogen in de tweede ronde Poppeck via TKO te verslaan. Dana White was onder de indruk en beloonde Hill met een UFC contract.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »