breaking news

Mirsad Bektic treft Luiz Eduardo Garagorri tijdens UFC evenement op 26 september

August 7th, 2020 | by Redactie
Mirsad Bektic treft Luiz Eduardo Garagorri tijdens UFC evenement op 26 september
UFC
0

Mirsad Bektic zal op 26 september de Octagon betreden. Op een nog nader bekend te maken locatie treft hij Luiz Eduardo Garagorri in de Featherweight divisie. Beide vechters vochten nog niet in 2020. De partij werd bekend gemaakt door MMA Fighting.

Mirsad Bektic (MMA 13-3/UFC 6-3) werd geboren in het voormalige Joegoslavië (Bosnisch gedeelte) en heeft zowel de Bosnische als de Amerikaanse nationaliteit, aangezien Bektic op zijn tiende met zijn familie naar de VS kwam. Bektic wordt gezien als een zeer groot talent. De American Top Team vechter won in de UFC tegen Chas Skelly, Paul Redmond en finishte meer dan een jaar geleden Lucas Martins via TKO. Bektic zou vervolgens in December 2015 tegen de Japanse veteraan Tatsuya Kawajiri zijn opwachting maken, helaas moest Bektic vanwege een blessure onder het mes. Bektic werd vervolgens ingepland tegen de Engelsman Arnold Allen. Allen raakte echter twee weken voor het evenement geblesseerd. Jeremy Kennedy werd in eerste instantie als vervanger aangewezen, maar deze raakte ook geblesseerd. Hierdoor liet de UFC vier dagen voor het evenement de Hawaiïaan Russell Doane invliegen om het op te nemen tegen Bektic. Doane had geen schijn van kans en verloor in de eerste ronde via een Rear Naked Choke Submission. Bektic mocht het vervolgens opnemen tegen Darren Elkins. Elkins werd tweeënhalve ronde lang gedomineerd door Bektic. Echter wist Elkins laat in de derde ronde met een headkick en een stoot Bektic KO te slaan en hierdoor de overwinning te pakken. Voor Bektic het eerste verlies in zijn Pro-MMA carrière. Bektic keerde vervolgens terug tijdens UFC Charlotte in Januari 2018 tegen Godofredo Pepey. Bektic wist het gevecht via KO te winnen via een stoot naar de plexus. Bektic gaf deze sterke prestatie een goed vervolg. Tijdens UFC 225 in Chicago nam hij het op tegen voormalig titeluitdager Ricardo Lamas. Bektic controleerde het grootste gedeelte van de partij en won uiteindelijk via Split Decision. Bektic zou vervolgens in December 2018 vechten tegen Renato Moicano. Echter gooide een blessure roet in het eten. Hierdoor keerde Bektic pas terug in Juli 2019 tijdens UFC Sacramento tegen Josh Emmett. Bektic verloor aan het einde van de eerste ronde via TKO. Helaas voor Bektic kon hij het tij niet keren in zijn daarop volgende gevecht. Tijdens UFC 247 in Februari 2020 werd in een competitief gevecht verloren van Dan Ige via Split Decision.

Embed from Getty Images

Luiz Eduardo Garagorri (MMA 13-1/UFC 1-1) is een Braziliaanse MMA vechter die in 2015 zijn Pro-MMA debuut maakte. Garagorri vocht veel partijen in het regionale Braziliaanse en Uruguayaanse circuit. Garagorri baarde opzien met twaalf overwinningen op rij waar hij onder andere Jose Trindade en Pablo Sepulveda wist te verslaan. Garagorri tekende vervolgens een contract bij de PFL organisatie. Echter raakte hij geblesseerd waarna het contract nietig werd verklaard. In Augustus 2019 maakte Garagorri die ook Uruguayaanse roots heeft zijn debuut voor de UFC tegen Humberto Bandenay tijdens UFC Montevideo. Garagorri won het gevecht via Unanimous Decision. Helaas voor Garagorri kon hij zijn sterk debuut geen goed vervolg geven. In November 2019 werd via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde verloren van Ricardo Ramos. Het was Garagorri’s eerste Pro-MMA verlies.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »