breaking news

Miocic prolongeert titel in zijn thuisstad

September 11th, 2016 | by Stefan Van Erp

Alistair Overeem is er niet in geslaagd om de Heavyweight titel te pakken tijdens UFC 203 in Cleveland, Ohio, Verenigde Staten.

In een wedstrijd waar beide heren kansen hadden om de overwinning te pakken sloeg Stipe Miocic toe in de eerste ronde door middel van een KO.
Overeem ging afwachtend van start. Hij was continu bezig om zich op een goede manier te positioneren en Miocic probeerde aan te vallen. Op een gegeven moment plaatste Overeem een linkerhoek op het hoofd van Miocic waardoor Miocic neer ging. Waar veel mensen verwachtten dat Overeem over zou gaan tot ground and pound koos Overeem ervoor om voor een guilliotine choke te gaan. De choke leek diep te zitten maar Miocic kon hier toch uit ontsnappen.

Daarna ontstond een spannend gevecht waar beide heren harde stoten uitdeelden. Overeem gaf een lowkick met rechts die Miocic wist te vangen om vervolgens Overeem naar de grond te werken. Overeem probeerde Miocic in de guard te krijgen maar Miocic kwam direct met snoeiharde ground and pound. Hij wist door de dekking van Overeem heen te slaan en sloeg hem vervolgend knock out.

In het post fight interview met Joe Rogan gaf Alistair aan dat hij dacht te voelen dat Miocic afklopte. Vanuit de beelden was niet te herleiden dat dit inderdaad gebeurde. Waarschijnlijk voelde Overeem het wel maar dit was Miocic die zijn armen probeerde te positioneren.

Leave a Reply

Translate »