breaking news

Miles Johns vs. Anderson Dos Santos toegevoegd aan UFC evenement op 17 juli

April 20th, 2021 | by Marcel Dorff
Miles Johns vs. Anderson Dos Santos toegevoegd aan UFC evenement op 17 juli
UFC
0

Miles Johns heeft een nieuwe partij gepland staan. De talentvolle vechter van Fortis MMA maakt op 17 juli aanstaande zijn opwachting tegen de Braziliaan Anderson Dos Santos in de Bantamweight divisie. Beide vechters treffen elkaar op een nog later bekend te maken locatie. Zowel Johns als Dos Santos komen beiden van een indrukwekkende overwinning af. Het leverde Johns zelfs de Performance of the Night bonus op. MMA Junkie meldde de partij die inmiddels door beide vechters is bevestigd.

Miles Johns (MMA 11-1/UFC 2-1) maakte na een korte amateur carrière in 2014 de overstap naar de professionals. Johns die traint bij Fortis MMA wordt gezien als een van de grootste talenten in het Amerikaanse regionale circuit. Johns won zijn eerste drie gevechten waarna hij in 2016 werd gecontracteerd door Legacy FC. Johns won ook zijn debuutpartij daar en zou na de fusie van Legacy FC en RFA in LFA mee over gaan. Johns imponeerde in de LFA organisatie met overwinningen tegen Levi Mowles, Caio Machado en Eric Ellington. Dit leverde hem in November 2018 een titelgevecht op tegen Adrian Yanez voor de vacante LFA Bantamweight titel. Johns vocht sterk en won het gevecht via Split Decision. In Maart 2019 zou hij zijn titel verdedigen tegen Vince Cachero, maar moest geblesseerd afhaken. Johns kreeg vervolgens de kans om tijdens het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series een UFC contract te verdienen. Johns werd gematcht tegen Richie Santiago. Johns domineerde het gevecht en won via Unanimous Decision. Dana White was lyrisch over de prestatie van Johns en gaf hem een UFC contract. In September 2019 maakte Johns zijn UFC debuut tegen Cole Smith tijdens UFC Vancouver. In een zeer taai gevecht wist Johns uiteindelijk via Split Decision in de thuisstad van Smith de overwinning mee terug naar Texas te nemen. Helaas voor Johns wist hij in zijn tweede partij zijn ongeslagen record niet te behouden. Via KO in de tweede ronde werd verloren van Mario Bautista. Johns wist echter in zijn daarop volgende partij orde op zaken te stellen. Via KO in de derde ronde versloeg hij Kevin Natividad. Het leverde de Fortis MMA vechter de Performance of the Night bonus op.

Embed from Getty Images

Anderson Dos Santos (MMA 20-8/UFC 1-2), beter bekend als Anderson Berinja is een Brazilaanse vechter die al sinds 2011 in het Pro-MMA te vinden is. Na een record van 13-3 bij elkaar gevochten te hebben in het Braziliaanse circuit debuteerde Berinja in 2016 bij de Titan FC organisatie. Daar mocht hij meteen voor de titel vechten tegen Ricky Simón. Via een Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde pakte Berinja de titel. Berinja vocht vervolgens verschillende losse partijen voor meerdere organisaties. Met een winstreak van twee gevechten maakte hij in November 2018 zijn debuut voor de UFC in Buenos Aires tegen Nad Narimani. Narimani was te sterk en won via Unanimous Decision. Helaas voor Berinja kon hij ook zijn tweede partij in de UFC niet in een overwinning omzetten. In een competitieve partij werd in Juni 2019 verloren van Andre Ewell via Unanimous Decision. Dos Santos zou vervolgens in Juli 2020 in actie komen tegen Jack Shore. Echter moest hij verstek laten gaan nadat hij positief testte voor COVID-19. Uiteindelijk keerde Dos Santos in November 2020 wél terug in de Octagon. Tegen Martin Day wist hij via Guillotine Choke Submission in de eerste ronde zijn eerste overwinning binnen de UFC veilig te stellen.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »