breaking news

Mike Santiago pakt short notice gevecht tegen Zabit Magomedsharipov in Rotterdam

August 26th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist is bekend geworden dat de Amerikaan Mike Santiago zijn opwachting zal maken op 2 September 2017 tijdens UFC Rotterdam. Santiago neemt de plaats in van de geblesseerde Nick Hein. Santiago zal het opnemen tegen de Rus Zabit Magomedsharipov in de Featherweight divisie. Beide mannen ontmoeten elkaar in de Octagon van de Rotterdam Ahoy. Het gevecht zal plaatsvinden op de Preliminary Card.

Zabit Magomedsharipov (MMA 12-1/UFC 0-0) is 26 jaar en maakte in 2012 zijn Pro-MMA debuut. Nadat Magomedsharipov in kleinere Russische en Oekraïense organisaties een record had opgebouwd van 6-1 (met onder andere een overwinning op de sterke Tadzjiek Iftikhor Arbobov) werd hij in 2014 opgepikt door de Absolute Championship Berkut organisatie, kortweg ACB. Magomedsharipov debuteerde tegen de ongeslagen Oruzh Zamanov. Via Guillotine Choke Submission in de tweede ronde wist Magomedsharipov zijn debuut goed af te sluiten. Vervolgens deed Magomedsharipov mee aan een ”8-men tournament”. Het toernooi zou hij winnen. Zowel de Kwartfinale, Halve Finale als Finale werden allen voortijdig beslist. Zo werd de Armeen Artek Nazaryan en de ongeslagen Russen Mukhamed Kokov en Abdul-Rakhman Temirov allemaal verslagen. Vervolgens mocht Magomedsharipov vechten voor de vacante titel tegen zijn landgenoot Sheikh-Magomed Arapkhanov. Via een keiharde stoot wist Magomedsharipov zijn tegenstander al in de eerste ronde tegen het canvas te slaan, en de ACB Featherweight titel te claimen. In September 2016 maakte Magomedsharipov zijn enige (en tevens laatste) verdediging van de belt tegen de Braziliaan Valdines Silva. Silva werd binnen twee minuten via TKO gefinisht. Magomedsharipov heeft op dit moment een winstreak van acht gevechten.

Mike Santiago (MMA 21-9/UFC 1-0) maakt dus op ”7 days notice” zijn opwachting tegen Zabit Magomedsharipov. Een zeer verrassende wending in de carrière van Santiago aangezien hij nog geen 5 dagen geleden meedeed aan Week 7 van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Santiago wist via een imponeerde KO in de eerste ronde de favoriete Mark Cherico te verslaan. Veel mensen waren dan ook verbaasd dat de UFC Santiago niet beloonde met een contract bij de organisatie. Echter had de UFC dringend iemand nodig om het tegen Magomedsharipov op te nemen, waardoor de UFC Santiago alsnog een contract heeft gegeven. Santiago wist onder meer in de HFC promotie een titel te winnen en was meervoudig Kampioen in de sterke Ring of Combat organisatie. Santiago heeft op dit moment een winstreak van elf gevechten, en heeft sinds 2014 niet meer verloren.

Comments are closed.

Translate »