breaking news

Mike Davis pakt short notice gevecht tegen Thomas Gifford tijdens UFC Tampa

October 8th, 2019 | by Marcel Dorff
Mike Davis pakt short notice gevecht tegen Thomas Gifford tijdens UFC Tampa
UFC
0

Mike Davis zal op short notice aanstaande zaterdag zijn opwachting maken tijdens UFC Fight Night 161 in Tampa, Florida. Davis vervangt Brok Weaver die om onbekende redenen niet zal vechten. Davis neemt het op in de Lightweight divisie tegen Thomas Gifford. Het gevecht zal plaatsvinden in de Amalie Arena op de Main Card. ESPN MMA maakte het gevecht bekend.

Thomas Gifford (MMA 17-8-0-2/UFC 0-1-0-0) is een MMA vechter die sinds 2011 te vinden is in het Pro-MMA circuit. Gifford is een MMA vechter die vooral tijdens regionale shows tot dusver heeft gevochten. Zo vocht hij onder meer voor V3 Fights en Legacy FC. En won hij de titel bij de KCFA organisatie. Gifford kwam de UFC binnen met een winstreak van twee gevechten tijdens UFC Fort Lauderdale in April 2019 tegen Roosevelt Roberts. Gifford gaf sterk tegenstand, maar kon niet voorkomen dat Roberts het gevecht via Unanimous Decision in zijn voordeel wist te beslissen. Gifford zou vervolgens tijdens UFC Tampa nieuwkomer Brok Weaver treffen. Echter trok Weaver zich terug en werd Mike Davis als vervanger aangewezen.

Embed from Getty Images

Mike Davis (MMA 7-2/UFC 0-1) is een Amerikaanse MMA vechter die na een ongeslagen amateur carrière van vier jaar in 2015 de overstap maakte naar de professionals. Davis won zijn eerste twee gevechten voor de House of Fame organisatie waarna hij tekende bij de Island Fights promotie. Daar wist hij in een half jaar tijd drie gevechten te winnen allemaal voortijdig beslist. Dit trok de aandacht van de UFC. Davis mocht proberen een contract te verdienen tijdens het tweede seizoen van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. In Juli 2018 werd in een zeer goed gevecht echter wel verloren van Sodiq Yusuff via Unanimous Decision. Hierdoor kreeg Davis geen contract en keerde hij terug bij Island Fights. Daar kreeg hij de kans om voor de titel te vechten tegen Elvin Leon Brito. Davis won de titel via TKO in de derde ronde. Vervolgens vocht Davis nog een los gevecht voor de organisatie. Dit gevecht werd gewonnen via Kimura Submission tegen Carlos Guerra. Davis maakt vervolgens op short notice zijn UFC debuut. Hiervoor ging hij een gewichtsklasse omhoog en nam hij het op tegen Gilbert Burns tijdens UFC Fort Lauderdale. Helaas voor Davis won Burns het gevecht via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Davis zou vervolgens tijdens UFC Kopenhagen in September 2019 vechten tegen Danny Henry. Echter raakte Henry geblesseerd en ging de partij niet door.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »