breaking news

Mike “Blood Diamond” Mathetha maakt UFC debuut tegen Orion Cosce tijdens UFC 271

November 10th, 2021 | by Marcel Dorff
Mike “Blood Diamond” Mathetha maakt UFC debuut tegen Orion Cosce tijdens UFC 271
UFC
0

Voormalig GLORY Kickbokser Mike Mathetha beter bekend als “Blood Diamond” gaat op 12 februari zijn UFC debuut maken. De Zimbabwaan die inmiddels al een aantal jaren traint bij City Kickboxing in Nieuw-Zeeland gaat het opnemen tegen Orion Cosce in de Welterweight divisie. Beide vechters treffen elkaar tijdens UFC 271 op een nog onbekende locatie. MMA Fighting meldde de partij.

Mike Mathetha (MMA 3-0/UFC 0-0) die vooral bekend is als “Blood Diamond” maakte in 2017 zijn MMA debuut. Mathetha wisselde MMA partijen af met kickbokspartijen. De in Zimbabwe geboren vechter die inmiddels ook in het bezit is van een Nieuw-Zeelands paspoort traint bij de bekende City Kickboxing gym. Mathetha vocht drie partijen in het MMA tussen 2017 en 2020. Hij wist alle drie zijn partijen te winnen. Mathetha tekende in 2021 een contract bij de UFC.

Orion Cosce (MMA 7-1/UFC 0-1) startte zijn professionele carrière in 2018. Cosce rolde via het worstelen en zijn voorliefde voor Dragonball Z in het MMA. Cosce werd geboren in Weitchpec, Californië. Een plaats met een populatie van slechts 150 mensen. Cosce wist in de regionale MMA scene hoge ogen te gooien en trok met een 6-0 record de aandacht van de UFC. Cosce deed mee aan het vierde seizoen van de Dana White’s Contender Series en werd gematcht tegen Matt Dixon. Cosce was underdog in de partij, maar liet zien dat hij in de derde ronde de betere en fittere vechter was. Cosce finishte Dixon en verdiende daarmee zijn UFC contract. Cosce zou zijn UFC debuut maken in November 2020 tegen Nicolas Dalby, maar raakte geblesseerd waardoor hij niet in actie kwam. Cosce maakte uiteindelijk in Juli 2021 zijn UFC debuut tegen Phil Rowe. Cosce verloor in de tweede ronde via TKO.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »