breaking news

Middleweightclash: Thales Leites treft Hector Lombard tijdens UFC São Paulo

July 25th, 2018 | by Marcel Dorff
Middleweightclash: Thales Leites treft Hector Lombard tijdens UFC São Paulo
UFC
0

De Braziliaanse MMA veteraan Thales Leites zal op 22 September 2018 zijn opwachting maken in de Octagon. Tijdens UFC Fight Night 137 in São Paulo, Brazilië is de Cubaan Hector Lombard de tegenstander. Dit wist het Braziliaanse Combate bekend te maken. Beide mannen treffen elkaar in de Octagon van het Ginasio do Ibirapuera in de Middleweight divisie. Het gevecht zal deel uit maken van de Preliminary Card.

Thales Leites (MMA 27-9/UFC 12-8) is een van de beste BJJ vechters in de UFC Middleweight divisie. De Braziliaan is bezig aan zijn tweede run binnen de UFC. Tijdens zijn eerste run tussen 2006 en 2009 vocht Leites voor de UFC Middleweight titel tegen Anderson Silva. Dat gevecht ging verloren via Unanimous Decision. De UFC had vervolgens geen interesse om het contract van Leites te verlengen. Vier jaar later in 2013 kwam de UFC opnieuw uit bij Thales Leites. Leites begon zijn tweede UFC run zeer sterk. Zo werd een winstreak van vijf gevechten neergezet met onder meer overwinningen tegen Francis Carmont, Trevor Smith en Tim Boetsch. Vervolgens mocht Leites het in Schotland opnemen tegen Michael Bisping. Bisping won (zoals wel vaker controversieel in de UK) via Split Decision. Vervolgens verloor Leites in Februari 2016 vrij kansloos van Gegard Mousasi via Unanimous Decision. Leites herpakte zich vervolgens tegen Chris Camozzi door te winnen via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde, maar verloor voor vele verrassend voor eigen publiek van de Pool Krzysztof Jotko via Unanimous Decision. Leites wist zich tijdens UFC Nashville in April 2017 tegen de Amerikaan Sam Alvey te revancheren. Leites won het gevecht via Unanimous Decision. Echter kon hij deze partij geen goed vervolg geven. Tijdens UFC 216 in Oktober 2017 verloor Leites via een Unanimous Decision tegen Brad Tavares. Leites keerde terug tijdens UFC 224 in Rio de Janeiro tegen Jack Hermansson. Nadat Leites de eerste twee ronde wist te domineren, en Hermansson duidelijk last had van een blessure kreeg het gevecht een compleet andere wending. Hermansson wist via een sterke comeback Leites via TKO in de derde ronde te finishen.

Embed from Getty Images

Hector Lombard (MMA 34-9-1-2/UFC 3-7-0-1) kwam in 2012 als grote meneer de UFC binnen. De Cubaan was al bijna 6 jaar ongeslagen, en was in drie organisaties tegelijk kampioen. De meest in het oog springende organisatie was uiteraard Bellator MMA waar hij nooit verloor. Lombard debuteerde in de UFC tegen Tim Boetsch. Lombard was zwaar favoriet bij de bookmakers, maar kon die rol niet waarmaken. Lombard verloor via Split Decision en had dus een zeer tegenvallend UFC debuut. Vervolgens versloeg Lombard Submission specialist Rousimar Palhares via KO, maar verloor hij weer een Split Decision ditmaal van Yushin Okami. Lombard ging een gewichtsklasse omlaag naar Welterweight. Hier versloeg hij Nate Marquardt en Jake Shields. Ook versloeg hij Josh Burkman, maar dit gevecht werd omgezet in een No-Contest nadat Lombard positief had getest voor het gebruik van Anabolen Steroïden. Lombard werd een jaar geschorst. Lombard keerde terug tegen Neil Magny in het begin van 2016. Lombard leek Magny te finishen in de eerste ronde, maar Magny hield vol en finishte Lombard vervolgens zelf in de derde ronde. Lombard keerde na dit gevecht terug naar de Middleweight divisie om het op te nemen tegen Dan Henderson. Lombard kreeg een genadeloos harde elleboog tegen zijn slaap aan in de tweede ronde van Henderson en ging KO. Lombard werd vervolgens gematcht tegen Johny Hendricks. De voormalig UFC Welterweight Kampioen was drastisch opzoek naar een overwinning. Hendricks maakte zijn debuut in de Middleweight divisie, met succes. Lombard liep het hele gevecht achter de feiten aan en verloor het gevecht via Unanimous Decision. Tijdens UFC Pittsburgh in September 2017 leek Lombard eindelijk weer eens een overwinning te gaan pakken. Echter had hij de pech dat tegenstander Anthony Smith in de derde ronde ”ontwaakte”. Smith sloeg Lombard opnieuw KO. Vervolgens keerde Lombard terug in Maart 2018 tegen CB Dollaway. Lombard werd gediskwalificeerd nadat hij Dollaway KO sloeg vlak na de ”buzzer”. Lombard’s laatste officiële overwinning dateert inmiddels uit 2014 tegen Jake Shields.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »