breaking news

Michel Prazeres treft Shavkat Rakhmonov tijdens UFC evenement op 26 juni

April 2nd, 2021 | by Marcel Dorff
Michel Prazeres treft Shavkat Rakhmonov tijdens UFC evenement op 26 juni
UFC
0

Michel Prazeres keert terug in de Octagon. De Braziliaan die een USADA schorsing uitzat van twee jaar zal op 26 juni de paden kruisen met de ongeslagen Kazak Shavkat Rakhmonov. De partij zal plaatsvinden in de Welterweight divisie. Beide vechters treffen elkaar op een nog later bekend te maken locatie. AG Fight maakte de partij bekend, wij kunnen het nieuws bevestigen.

Michel Prazeres (MMA 26-3/UFC 10-3) is misschien wel een van de meest ondergewaardeerde vechters in de UFC Lightweight divisie. De Braziliaan kwam begin 2013 met een 16-0 record de UFC binnen. De 2nd degree BJJ Black Belt maakte een valse start in de UFC, tegen landgenoot Paulo Thiago werd via Unanimous Decision verloren. In hetzelfde jaar vocht Prazeres nogmaals voor de UFC. Ditmaal won de Braziliaan via Split Decision van Jesse Ronson. Prazeres ging vervolgens in 2014 een gewichtsklasse omlaag. Op Lightweight won hij van de sterke Rus Mairbek Taisumov via Unanimous Decision. Vervolgens ging het voor de tweede keer in zijn UFC carrière mis, ditmaal was de zeer sterk worstelende Kevin Lee te sterk via Unanimous Decision. Prazeres revancheerde zich in hetzelfde jaar (2015) via Split Decision tegen Valmir Lazaro. Een zeer controversiële Split Decision overwinning. In 2016 vocht Prazeres tweemaal voor de UFC. In Juli werd gewonnen van short notice replacement J.C.Cottrell en in September van dat jaar boekte Prazeres zijn meest prestigieuze overwinning tot dusver in de UFC. Landgenoot Gilbert Burns werd via Unanimous Decision verslagen. Prazeres mocht het vervolgens opnemen tegen veteraan Joshua Burkman. Prazeres had werkelijk geen enkele moeite met Burkman en versloeg hem vroeg in de eerste ronde via een North-South Choke Submission. Prazeres keerde vervolgens in Rotterdam terug in September 2017 tegen short notice replacement Mads Burnell. Burnell verving Islam Makhachev. Prazeres domineerde de partij en wist wederom via een North-South Choke Submission (ditmaal in de derde ronde) te winnen. Vervolgens vocht Prazeres in Februari 2018 tijdens UFC Belem tegen Desmond Green. Prazeres won het gevecht via Unanimous Decision, maar omdat hij van zijn laatste drie gevechten viermaal te zwaar op de weging verscheen moest de Braziliaan zijn carrière in de Welterweight divisie voortzetten. Tijdens UFC Santiago in Mei 2018 deed Prazeres dat tegen de Amerikaan Zak Cummings. In een vrij evenwichtig gevecht won Prazeres uiteindelijk via Split Decision. Prazeres maakte vervolgens zijn opwachting tijdens UFC Buenos Aires in November 2018 tegen Bartosz Fabinski. Prazeres won het gevecht vroeg in de eerste ronde via Mounted Guillotine Choke Submission. De Braziliaan werd vervolgens tijdens UFC Praag in Februari 2019 gematcht tegen Ramazan Emeev. Emeev raakte echter geblesseerd en werd vervangen door promotionele nieuwkomer Ismail Naurdiev. Naurdiev won via Unanimous Decision. Prazeres werd vervolgens twee jaar geschorst door USADA in verband met het gebruik van verboden middelen.

Embed from Getty Images

Shavkat Rakhmonov (MMA 13-0/UFC 1-0) is een Kazak die zijn Pro-MMA carrière startte in 2014. Rakhmonov vocht zijn partijen afwisselend voor M-1 Global en het Zuid-Koreaanse Battle of Nomads. In zijn eerste twee jaar als professional wist Rakhmonov een record neer te zetten van 7-0 met onder andere overwinningen tegen Adil Boranbayev en Marcelo Brito. Na vervolgens nog drie overwinningen mocht Rakhmonov in 2019 voor de vacante M-1 Global Welterweight titel vechten tegen Daniil Prikaza. Rakhmonov won de partij via TKO in de tweede ronde en was de nieuwe Kampioen. In Juni 2019 verdedigde Rakhmonov zijn titel via KO in de eerste ronde tegen Tiago Varejao. Doordat de UFC een deal heeft met M-1 Global dat ze hun kampioenen mogen contracteren als ze minstens eenmaal hun titel hebben verdedigd kwam Rakhmonov in aanmerking. Rakhmonov zou vervolgens in Maart 2020 zijn UFC debuut maken tegen Bartosz Fabinski. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld. Rakhmonov zou hierna in Juli 2020 ingepland worden tegen Ramazan Emeev. Echter raakte de Kazak geblesseerd waardoor zijn debuut wederom werd uitgesteld. Hierdoor werd zijn debuut gepland voor Oktober 2020 tegen Elizeu Zaleski dos Santos. Echter raakte de Braziliaan geblesseerd waardoor Alex Oliveira de partij op short notice aannam. Rakhmonov won de partij via Guillotine Choke Submission in de eerste ronde.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »