breaking news

Michel Pereira vs. Muslim Salikhov toegevoegd aan UFC evenement op 15 januari

November 4th, 2021 | by Marcel Dorff
Michel Pereira vs. Muslim Salikhov toegevoegd aan UFC evenement op 15 januari
UFC
0

Een op papier zeer attractieve partij is toegevoegd aan het allereerste UFC evenement van 2022. Michel Pereira gaat het opnemen tegen Muslim Salikhov in de Welterweight divisie. Beide vechters treffen elkaar op 15 januari op een nog onbekende locatie. MMA Fighting wist eerder al te melden dat Pereira’s coach de partij had gemeld. Inmiddels is de partij bevestigd.

Michel Pereira (MMA 26-11-0-2/UFC 4-2-0-0) is een Braziliaanse MMA vechter die sinds 2012 te vinden is in het professionele circuit. Pereira heeft bij heel veel organisaties zowel in Brazilië als over de hele wereld gevochten. Zo vocht de Braziliaan voor Jungle Fight, XFC, WFCA, Shooto Brasil en Kunlun Fight. Zijn beste tijd had hij echter bij de Servische SBC organisatie waar hij zowel de titel won als deze verdedigde. Tijdens zijn twee recente gevechten voor de ROAD FC organisatie imponeerde Pereira met twee KO finishes in de eerste ronde. Mede door zijn spectaculaire manier van vechten dwong hij een contract af bij de UFC. Pereira debuteerde voor de UFC in Juni 2019 tijdens UFC Rochester tegen de Engelsman Danny Roberts. Pereira wist Roberts in de eerste ronde via een Flying Knee en stoten te finishen. Pereira kreeg hiervoor de Performance of the Night bonus en zal meedingen voor “UFC debut of the year” aan het einde van het jaar. Pereira zou vervolgens tijdens UFC Vancouver in September 2019 vechten tegen Sergey Khandozhko. Helaas kreeg Khandozhko zijn visum niet rond waarna Pereira werd gekoppeld aan Tristan Connelly. Pereira verloor als grootste favoriet op het evenement van de nieuwkomer via Unanimous Decision. Pereira werd vervolgens in Februari 2020 tijdens UFC Rio Rancho gekoppeld aan Diego Sanchez. Pereira vocht sterk, maar verloor via diskwalificatie in de derde ronde. Pereira zou vervolgens in September 2020 in een zeer dominant gevecht via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde weten te winnen van Zelim Imadaev. De Braziliaan sloot vervolgens 2020 af met een overwinning tegen Khaos Williams. Via Unanimous Decision werd gewonnen. Pereira zou vervolgens in Juli 2021 het opnemen tegen Niko Price. In een spectaculaire partij won Pereira via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Muslim Salikhov (MMA 18-2/UFC 5-1) vecht sinds November 2017 voor de UFC. De Dagestani werd al enkele maanden gelinkt met de organisatie, maar er werd maar geen overeenstemming bereikt. Salikhov is een vijfvoudig (!!!) wereldkampioen in Wushu Sanda en is in deze sport ook International Master of Sports in Rusland. Daarbij heeft Salikhov ook nog eens een kickboksrecord van 185-13-1. Salikhov debuteerde in het Pro-MMA pas in 2011. Salikhov is een keiharde standup vechter die 10 van in totaal 13 overwinningen via KO besliste. Zijn laatste twee overwinningen kwamen beiden via Spinning Back Kick in de eerste ronde tegen de voormalig UFC vechters Ivan Jorge en Melvin Guillard. Salikhov vocht zijn gevechten in zowel het MMA als in Kickboksen vooral in China, waardoor zijn debuut tijdens het Shanghai evenement ook voor de hand lag. Salikhov debuteerde tegen Alex Garcia in de UFC. Garcia gebruikte zijn groundgame tegen Salikhov. Een zeer slimme zet van Garcia aangezien Salikhov geen antwoord had. Garcia besliste het gevecht in de tweede ronde via een Rear Naked Choke Submission en verpeste daarmee het debuut van Salikhov. Salikhov zou vervolgens vechten tijdens UFC Glendale in April 2018 tegen Abdul Razak Alhassan. Alhassan raakte echter geblesseerd waarna Rickey Rainey de tegenstander werd. Salikhov won het gevecht via KO in de tweede ronde. Salikhov zou vervolgens geschorst worden door USADA in verband met een potentiële overtreding. Echter bleek later dat Salikhov het verboden middel had gebruikt voordat hij de UFC inkwam en door USADA werd getest. Hierdoor werd de schorsing opgeheven. Salikov keerde terug in de Octagon in September 2019 tijdens UFC 242 in Abu Dhabi tegen Nordine Taleb. Salikhov wist Taleb via KO in de eerste ronde te stoppen en pakte ook de Performance of the Night bonus. Een maand later keerde Salikhov alweer terug in de Octagon tegen Laureano Staropoli tijdens UFC Singapore. Salikhov won het gevecht overtuigend via Unanimous Decision. Salikhov zou het vervolgens opnemen tegen Niko Price tijdens UFC Portland in April 2020. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld. Salikhov zou vervolgens terugkeren in Juli 2020 tegen Elizeu Zaleski Dos Santos. Salikhov won het gevecht via een enigszins controversiële Split Decision. Salikhov zou drie maanden later terugkeren in de Octagon tegen Claudio Silva. Echter moest de Dagestani zich afmelden met een blessure. En ook in Januari 2021 moest Salikhov zijn partij tegen Santiago Ponzinibbio in verband met gezondheidsredenen afzeggen. Uiteindelijk vocht Salikhov wel in Juni 2021 tegen de Braziliaan Francisco Trinaldo. In een sterke performance won de Dagestani via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »