breaking news

Michal Oleksiejczuk vs. Shamil Gamzatov toegevoegd aan UFC 267 in Abu Dhabi

July 21st, 2021 | by Marcel Dorff
Michal Oleksiejczuk vs. Shamil Gamzatov toegevoegd aan UFC 267 in Abu Dhabi
UFC
0

De UFC 267 card op 30 oktober aanstaande heeft er een nieuwe partij bij. In de Light-Heavyweight divisie neem de Pool Michal Oleksiejczuk het op tegen de ongeslagen Shamil Gamzatov. Beide vechters treffen elkaar in “Du Arena” op Yas Island te Abu Dhabi, VAE. Het gevecht maakt deel uit van de Preliminary Card. WP SportoweFakty maakte de partij bekend.

Michal Oleksiejczuk (MMA 15-4-0-1/UFC 3-2-0-1) wordt gezien als een van de grootste talenten uit Polen. Oleksiejczuk is met zijn 22 jaar nog erg jong, maar heeft zich in het Poolse MMA circuit al behoorlijk laten gelden. Zijn Pro-MMA carrière startte hij in 2014. Na een moeizaam begin met een record van 3-2 heeft Oleksiejczuk sinds 2015 niet meer verloren en heeft hij een winstreak van negen gevechten. Oleksiejczuk was de Kampioen bij de Thunderstrike Fight League en verdedigde deze titel ook meerdere malen. Nu mag de Pool gaan proberen zijn carrière in de UFC naar een nog hoger niveau te gaan tillen. Oleksiejczuk zou eigenlijk tijdens UFC 217 zijn promotioneel debuut maken, echter werd tegenstander Ion Cutelaba een dag voor aanvang van het evenement door USADA van de card gehaald. Hierdoor maakte Oleksiejczuk pas zijn debuut tegen Khalil Rountree tijdens UFC 219 in December 2017. Oleksiejczuk won het gevecht via Unanimous Decision, maar zag na een positieve USADA test het gevecht omgezet worden in een No Contest. De Pool werd 1 jaar geschorst. Tijdens UFC Praag in Februari 2019 keerde hij terug in de Octagon tegen Gian Villante. Via een perfecte stoot naar het lichaam won Oleksiejczuk via KO in de eerste ronde. Oleksiejczuk maakte vervolgens op short notice in April 2019 zijn terugkeer in de Octagon. Tijdens UFC St.Petersburg nam hij het op tegen de Dagestani Gadzhimurad Antigulov. Oleksiejczuk sloeg Antigulov zwaar KO binnen een minuut. Oleksiejczuk werd vervolgens gekoppeld aan Ovince St.Preux tijdens UFC Kopenhagen. Oleksiejczuk verloor in de tweede ronde via Von Flue Choke Submission (de specialiteit van het huis van OSP). Helaas kon Oleksiejczuk zich een half jaar later niet revancheren voor zijn verlies. Ditmaal werd tijdens UFC Auckland verloren in de eerste ronde via een Kimura Submission tegen Jimmy Crute. Oleksiejczuk keerder vervolgens in Maart 2021 terug om het op te nemen tegen Modestas Bukauskas. Oleksiejczuk won de partij via een controversiële Split Decision.

Embed from Getty Images

Shamil Gamzatov (MMA 14-0/UFC 1-0) is een MMA vechter uit Dagestan die in 2012 zijn Pro-MMA carrière startte. Gamzatov vocht veelal in regionale Russische en Oekraïense organisaties. Nadat Gamzatov in een tijdsbestek van twee jaar een 9-0 record had opgebouwd werd hij gecontracteerd door de WSOF (inmiddels PFL) organisatie. Gamzatov won zijn debuut via TKO in de eerste ronde tegen Teddy Holder. Na vervolgens een uitstapje bij de ACB organisatie waar werd gewonnen van UFC veteraan Rodney Wallace keerde Gamzatov terug bij (inmiddels) de PFL organisatie. Daar deed hij mee in 2018 in het Middleweight toernooi om 1 miljoen dollar. Gamzatov won zijn eerste twee gevechten tegen respectievelijk Eddie Gordon en Rex Harris. Hierdoor was hij gekwalificeerd voor de Play-Offs. Echter raakte Gamzatov geblesseerd waarna het einde toernooi was voor hem. Gamzatov tekende vervolgens bij de UFC en maakte zijn debuut in Moskou in November 2019 tegen de Braziliaan Klidson Abreu. In een competitief gevecht won Gamzatov via een enigszins controversiële Split Decision. Gamzatov zou vervolgens vechten in April 2020 tegen Ovince St.Preux. Echter raakte Gamzatov geblesseerd en ging de partij niet door. De UFC heeft de partij opnieuw ingepland voor Augustus 2020. Echter moest Gamzatov zich wederom terugtrekken uit de partij. En dit gebeurde ook twee maanden later. Gamzatov zou het opnemen tegen Devin Clark maar moest wederom om onbekende redenen verstek laten gaan. Helaas voor Gamzatov bleef het ongeluk aanhouden. Ook zijn partij tegen Da Un Jung in April 2021 ging niet door. Ditmaal in verband met visumproblemen.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »