breaking news

Michael McDonald en Eduardo Dantas vechten in juli tegen elkaar

March 22nd, 2018 | by Stefan Van Erp

Voormalig UFC veteraan Michael McDonald gaat het opnemen tegen voormalig Bellator Bantamweight kampioen Eduardo Dantas tijdens een nog nader te bepalen Bellator evenement in juli dit jaar. McDonald won zijn debuut voor Bellator afgelopen december en Dantas verloor zijn titel in oktober. De precieze datum en plek van het evenement worden later bekend gemaakt. 

Eduardo Dantas (MMA 20-5/Bellator 10-2) maakte furore in de Braziliaanse en Japanse MMA scene alvorens hij in 2011 debuteerde voor Bellator. Dantas won het Bantamweight Toernooi waarna hij het mocht opnemen tegen Kampioen Zach Makovsky. Dantas won in de tweede ronde via een Arm-Triangle Choke Submission en kroonde zich tot kampioen. Vervolgens verdedigde Dantas zijn titel tegen teamgenoot Marcos Galvao en Anthony Leone, maar verloor hij de titel aan Joe Warren eind 2014. In 2015 won Dantas via Unanimous Decision van Mike Richman waarna hij opnieuw voor de titel mocht vechten. Ditmaal won hij de titel van een man die hij al eerder versloeg, namelijk Marcos Galvao. Dantas verdedigde zijn titel via Majority Decision in December 2016 door eeuwige rivaal Joe Warren eindelijk het zwijgen op te leggen. Dantas zou het vervolgens in Hongarije opnemen tegen Darrion Caldwell, echter raakte Caldwell geblesseerd en werd vervangen door promotionele nieuwkomer Leandro Higo. Higo wist echter niet binnen de gewichtslimiet te blijven waardoor het gevecht werd omgezet in een non-titlefight. Dantas won het gevecht via Split Decision, en vocht daarna alsnog tegen Caldwell in oktober. Dantas verloor zijn titel via een Unanimous Decision.

Michael McDonald (MMA 22-4/Bellator 1-0) zit in een wisselvallige fase in zijn carrière. Hij kwam de UFC binnen met vier overwinningen op rij waaronder een KO tegen Alex Soto en Miguel Torres. Daarna mocht McDonald vechten voor de Bantamweight interim titel. Hij verloor deze partij middels een Arm-Triangle Choke tegen Renan Barão. Na een overwinning tegen Brad Picket en een verliespartij tegen Uriah Faber vocht McDonald ruim twee jaar niet door allerlei blessureleed. Hij vocht bij zijn terugkeer tegen Masanori Kanehara en won via een Rear-Naked Choke in de tweede ronde. Zijn laatste partij voor de UFC vocht McDonald tegen John Lineker. Hij verloor deze partij via KO in de eerste ronde. McDonald stapte daarna over naar Bellator om daar zijn geluk te beproeven. In zijn eerste partij had hij succes door Peter Ligier via een Unanimous Decision te verslaan. Nu staat hij voor een moeilijkere opgave met Dantas als tegenstander.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »