breaking news

Michael Johnson verwelkomt Justin Gaethje in de UFC

May 12th, 2017 | by Stefan Van Erp

Zojuist is bekend gemaakt dat Justin Gaethje zijn eerste partij in de UFC gaat vechten tegen Michael Johnson. Het gevecht zal dienen als Main Event van de TUF 25 Finale op 7 juli 2017 in Las Vegas, Nevada.

Justin Gaethje (MMA 17-0/UFC 0-0) wordt gezien als een van de beste Lightweights in het professionele MMA. Gaethje maakte vooral furore bij WSOF waar hij in 2014 de titel won. Daarna verdedigde hij deze titel 5 keer succesvol. Het zal er al een lange tijd aan te komen dat Gaethje naar de UFC zou komen. Nu hij eindelijk zijn contract heeft getekend wordt er veel van hem verwacht. Gaethje wordt gezien als een echte hardhitter in zijn gewichtsklasse. Zo wist hij maar liefst 14 van zijn 17 overwinningen te winnen via een KO/TKO. Gaethje gaf onlangs nog aan dat hij graag tegen een topcontender zijn debuut maakt om te laten zien dat hij iemand is om rekening mee te houden.

Michael Johnson (MMA 17-11/UFC 9-7) kwam via TUF 12 de UFC binnen. Hij verloor de Finale van Jonathan Brookins. Johnson weet goede prestaties af te wisselen met matige prestaties. Zo won hij van topcontender Tony Ferguson, maar verloor hij van mensen als Paul Sass en Reza Madadi. Na vier overwinningen op rij tegen Joe Lauzon, Gleison Tibau, Melvin Guillard en Edson Barboza leek Michael Johnson klaar voor het grote werk. Echter verloor hij vervolgens een controversiële Split Decision van Beneil Dariush, om vervolgens een Unanimous Decision te verliezen tegen Nate Diaz. Johnson kwam echter keihard terug en wist deze maand op zeer indrukwekkende wijze Dustin Poirier te stoppen via KO in de eerste ronde. Deze prestatie leverde hem een gevecht tegen Khabib Nurmagomedov op. Johnson werd gedomineerd door Khabib en verloor uiteindelijk via een Submission in de derde ronde. Johnson is dus hard op zoek naar een overwinning nu hij 3 van zijn laatste 4 gevechten verloren heeft.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.

Translate »