breaking news

Michael Chandler vecht tegen Goiti Yamauchi op Bellator 192

November 17th, 2017 | by Stefan Van Erp
Michael Chandler vecht tegen Goiti Yamauchi op Bellator 192
Bellator MMA
0

Michael Chandler keert terug in de kooi tijdens Bellator 192 op 20 januari aanstaande in  The Forum in Inglewood, Californië. Waar velen hadden verwacht dat Chandler een rematch zou krijgen tegen Brent Primus moet hij het nu opnemen tegen Goiti Yamauchi. Beide heren zullen bij winst veel aanspraak maken op een titelgevecht. 

Michael Chandler (MMA 16-4/Bellator 13-4) is al jaren niet meer weg te denken uit de top van de Bellator Lightweight divisie. Chandler maakte in 2010 met een 3-0 record zijn debuut voor de organisatie. Nadat Chandler zijn eerste twee gevechten voor de organisatie betrekkelijk eenvoudig in de eerste ronde wist te winnen, mocht Chandler meedoen aan het achtkoppige Bellator Lightweight Toernooi. Chandler versloeg in 2011 achter elkaar Marcin Held, Lloyd Woodard en Patricky Freire, waarna hij een titelgevecht verdiende tegen Kampioen Eddie Alvarez. In een absoluut fantastisch gevecht van beide kanten wist Chandler in de vierde ronde een Rear Naked Choke Submission te plaatsen bij Alvarez. Chandler kroonde zich tot nieuwe Kampioen. Chandler versloeg vervolgens de Japanse veteraan Akihiro Gono in een ”non-titlefight” waarna Chandler zijn belt met succes verdedigde tegen Rick Hawn en David Rickels. Vervolgens stond eind 2013 een rematch tegen Eddie Alvarez op het programma. Ditmaal wist Alvarez het gevecht via een controversiële Split Decision te winnen en de titel te heroveren. Dit was ook gelijk het eerste Pro-MMA verlies uit Chandler’s carrière. Doordat Alvarez vervolgens in een contractdispuut met Bellator lag mocht Chandler voor de Interim titel vechten tegen Will Brooks. Brooks versloeg Chandler via Split Decision. Vervolgens tekende Alvarez bij de UFC en werd de Interim titel de ”echte” titel. Bellator plande een rematch tussen Brooks en Chandler. Ditmaal verloor Chandler in de vierde ronde via TKO. Chandler had opeens drie verliespartijen op een volgend achter zijn naam staan. Echter wist Chandler het tij in 2015 te keren tegen Derek Campos en David Rickels. Beide mannen werden gefinisht waarna Chandler opnieuw voor de titel mocht vechten. Doordat ook Brooks naar de UFC overstapte was de titel vacant. Chandler nam het voor de tweede keer in zijn carrière op tegen Patricky Freire. Chandler won het gevecht via KO vroeg in de eerste ronde en pakte de Bellator Lightweight titel opnieuw. Eind 2016 verdedigde Chandler zijn belt tegen Benson Henderson en won via een Split Decision. Daarna nam Chandler het in de Madison Square Garden op tegen Brent Primus. Chandler verstuikte zijn voet in de eerste ronde en mocht van de dokter niet meer doorgaan en verloor zodoende via TKO.

Goiti Yamauchi (MMA 21-3/Bellator 7-2) is een van de grootste talenten in de Bellator MMA Lightweight divisie. Yamauchi kwam als Iron FC en Smash Fight Kampioen in 2013 de organisatie binnen. Tijdens zijn debuut versloeg hij Musa Toliver via Rear Naked Choke Submission na iets meer dan een minuut. Nadat vervolgens ook Saul Almeida via KO opzij werd gezet had Yamauchi zijn eerste setback binnen de organisatie. Will Martinez bleek via Unanimous Decision te sterk. Drie maanden later kwam Yamauchi echter zeer sterk terug met een overwinning via Unanimous Decision tegen Mike Richman. Vervolgens wist Yamauchi zowel Martin Stapleton als Isao Kobayashi via Rear Naked Choke Submission te stoppen, en leek hij weer op weg naar een topgevecht in de organisatie. Begin 2016 stak Bubba Jenkins via een Unanimous Decision overwinning daar echter een stokje voor. Maar opnieuw wist Yamauchi zijn verliespartij vrij snel goed te maken. Zo werden Ryan Couture en Valeriu Mircea beiden via een Submission in de eerste ronde verslagen. Daarna nam Yamauchi het op tegen Adam Piccolotti. Ook deze partij won hij in de eerste ronde via een Submission.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »