breaking news

Michael Chandler en Benson Henderson treffen elkaar voor de tweede keer tijdens Bellator 243

July 24th, 2020 | by Jamal Boussenaf
Michael Chandler en Benson Henderson treffen elkaar voor de tweede keer tijdens Bellator 243
Bellator MMA
0

Michael Chandler en Benson Henderson gaan zich opmaken voor hun langverwachte rematch. Bellator maakte vandaag via een persbericht bekend dat de twee veteranen elkaar op 7 augustus, tijdens het main event van Bellator 243, zullen treffen. Eveneens zullen heavyweights Matt Mitrione en Timothy Johnson het tijdens het co-main event tegen elkaar opnemen. Het evenement zal in de Mohegan Sun Arena in Uncasville, Connecticut plaatsvinden.

Bijna vier jaar na hun eerste gevecht zullen Michael Chandler en Benson Henderson elkaar weer treffen. In het eerste gevecht op 19 november 2016, tijdens Bellator 165, kwam Chandler via een split decision als winnaar uit de strijd. Hierdoor behield hij zijn Bellator lightweight titel. De titel die hij in zijn gevecht daarna, aan Brent Primus, verloor. Twee succesvolle gevechten tegen Goiti Yamauchi en Brandon Girtz volgden. En tijdens Bellator 212 kreeg Chandler de kans om revanche te nemen op Brent Primus. En revanche nam hij, na vijf rondes wist hij Primus via een unanimous decision te verslaan en zo voor de derde keer de Bellator lightweight titel te winnen. Maar in zijn eerste titelverdediging ging het mis, tijdens Bellator 221 sloeg de huidige lightweight kampioen, Patrício Freire, Chandler in de eerste ronde knock-out. Daarop volgde een catchweight gevecht, tijdens Bellator 237, tegen Sidney Outlaw. Chandler wist hem via een knock-out in de eerste ronde te verslaan.

Benson Henderson is momenteel aan een sterke reeks bezig. Na zijn split decision loss tegen Chandler verloor hij in 2017, tijdens Bellator 183, van Patricky Freire weer via een split decision. Zijn verlies tegen de Braziliaan is zijn laatste in drie jaar tijd. In die periode wist de voormalig UFC en WEC lightweight kampioen alle vier zijn gevechten te winnen. Zo versloeg hij Roger Huerta (guillotine choke) en Saad Awad (unanimous decision) in 2018 en in 2019 wist hij Adam Piccolotti (split decision) en Myles Jury (unanimous decision) te verslaan.

Tijdens het co-main event nemen twee heavyweights het tegen elkaar op. Matt Mitrione had, na zijn overstap van de UFC in 2016, een sterk begin bij Bellator. Hij won zijn eerste drie gevechten via een (T)KO, waaronder een knock-out tegen MMA-legende Fedor Emelianenko, en in zijn vierde gevecht wist hij veteraan Roy Nelson, via een majority decision, te verslaan. Zijn laatste drie gevechten waren een stuk minder succesvol. Tijdens Bellator 207 nam hij het op tegen de huidige Bellator heavyweight en lightheavyweight kampioen Ryan Bader. Bader wist Mitrione na drie rondes via een unanimous decision te verslaan. Daarop volgden twee gevechten tegen de Rus Sergei Kharitonov. Het eerste gevecht, tijdens Bellator 215, liep met een sisser af. In de eerste ronde raakte Mitrione de Rus met een onbedoelde illegale stoot naar het kruis, waardoor Kharitonov niet verder kon. Tijdens Bellator 225 stonden de twee heavyweights weer tegenover elkaar. Dit gevecht liep voor Mitrione met een sisser af. In de tweede ronde wist Kharitonov hem via een TKO te verslaan.

Zijn tegenstander Timothy Johnson begon zijn Bellator carrière, na zijn overstap van de UFC in 2018, minder succesvol. In zijn debuut voor de promotie trof hij voormalig Bellator heavyweight titeluitdager Cheick Kongo. Kongo wist Johnson tijdens Bellator 208 via een knock-out te verslaan. Daarop volgde, tijdens Bellator 225, een gevecht tegen de Rus Vitaly Minakov. Ook dit gevecht verloor Johnson via een knock-out. In zijn derde partij voor Bellator trof hij in februari eerder dit jaar, tijdens Bellator 239, de Amerikaan Tyrell Fortune. Die wist hij via een knock-out te verslaan, waardoor hij zijn eerste winst bij de promotie binnensleepte.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen- en buitenland.

Comments are closed.

Translate »