breaking news

Michael Bisping komt in de UFC Hall of Fame

March 17th, 2019 | by Lennart Van Arendonk
Michael Bisping komt in de UFC Hall of Fame
UFC
0

Michael Bisping mag zich toevoegen aan de Hall of Fame van de Ultimate Fighting Championship (UFC). Hij komt hier als nieuwkomer binnen in de Modern Wing. Andere atleten die hier staan zijn Forrest Griffin, BJ Penn, Ronda Rousey, Urijah Faber. Bekijk de volledige Hall of Fame hier.

Powered by Aiki Budo.

Michael Bisping is een van de meest bekend gezichten binnen de UFC. In 2006 kwam hij de UFC binnen via The Ultimate Fighter Finale. Hierin vocht hij tegen Josh Haynes en won via een TKO in de tweede ronde. Daarna vocht Bisping liefst 24 partijen voordat hij voor de titel mocht vechten. Tweemaal vocht Bisping een title eliminator die hij verloor tegen respectievelijk Dan Henderson via KO tijdens UFC 100 en tegen Chael Sonnen via een Unanimous Decision. Tijdens UFC 199 was het zover. Luke Rockhold kwam zonder tegenstander te zitten nadat Chris Weidman geblesseerd afhaakte.

Bisping haakte in en accepteerde het gevecht twee weken voor aanvang. Niemand gaf een stuiver voor zijn kansen maar Bisping verraste de wereld en sloeg Rockhold KO in de eerste ronde. Tijdens UFC 204 verdedigde Bisping voor het eerst zijn titel tegen Dan Henderson. In een gevecht waar Bisping twee keer knockdown ging wist hij toch aan het langste eind te trekken. Zijn gedoodverfde volgende tegenstander zou Yoel Romero zijn maar de organisatie heeft besloot om Georges St.Pierre zijn terugkomst met een titelgevecht te belonen. Tijdens UFC 217 in New York stonden beiden mannen tegenover elkaar. St.Pierre wist Bisping in de derde ronde uiteindelijk via Rear Naked Choke Submission te finishen en de belt te claimen. Bisping keerde vervolgens een paar weken later alweer terug tegen Kelvin Gastelum tijdens UFC Shanghai. Een controversieel besluit en dat bleek achteraf. Bisping ging in de eerste ronde zwaar KO.

MMA DNA is ook actief op Youtube! Hier vind je exclusieve beelden van de MMA en kickbokswereld uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.

Translate »