breaking news

Mexicaan Alvaro Herrera krijgt Jordan Rinaldi tegenover zich in Mexico City

June 2nd, 2017 | by Marcel Dorff

Eerder vanochtend heeft de UFC bekend gemaakt dat de Mexicaan Alvaro Herrera op 5 Augustus 2017 terugkeert in de Octagon. Hij zal het tijdens UFC Fight Night 114 opnemen tegen Jordan Rinaldi. Het Lightweightgevecht zal plaatsvinden in de Mexico City Arena in Azcapotzalco, Mexico City, Mexico. Het gevecht zal waarschijnlijk deel uit maken van de Preliminary Card. 

Alvaro Herrera (MMA 9-4/UFC 1-1) kwam in 2015 via TUF Latin America 2 de UFC binnen. Ondanks dat Herrera zijn kwartfinale gevecht verloor van Hector Aldana, zag de UFC potentieel in de Mexicaan. Hij mocht tijdens de TUF Latin America 2 Finale een prelimgevecht vechten tegen de Panamees Vernon Ramos. Herrera imponeerde via een KO overwinning binnen dertig seconden. De Mexicaan werd vervolgens gematcht tegen de Braziliaan Vicente Luque. Dit gevecht vond plaats tijdens het eerste evenement van International Fight Week in 2016. Herrera verloor via Anaconda Choke Submission in de tweede ronde. Vervolgens zou Herrera het eerder dit jaar in Halifax opnemen tegen de Canadees Alessandro Ricci. Herrera raakte echter geblesseerd en moest afzeggen. Nu keert Herrera terug en maakt hij zijn debuut voor de UFC in de Lightweight divisie. Herrera vocht eerst in de Welterweight divisie.

Jordan Rinaldi (MMA 12-5/UFC 0-1) kwam voor het eerst in beeld tijdens de eliminatiegevechten voor TUF 15. Rinaldi verloor van Joe Proctor en werd niet toegelaten tot het TUF huis. Nadat Rinaldi in de jaren erna een winstreak van vijf gevechten had opgebouwd en de UFC met een probleem zat omdat het geen short notice tegenstander kon vinden voor Abel Trujillo kreeg Rinaldi een belletje. Rinaldi viel in, maar verloor via Unanimous Decision. Rinaldi werd vervolgens gematcht tegen Devin Powell tijdens het eerste evenement van 2017. Rinaldi raakte echter geblesseerd en moest afzeggen. Hierdoor zal Rinaldi in Augustus 2017 pas zijn tweede partij voor de UFC vechten. Hij zal proberen zijn eerste overwinning bij te schrijven en zal dat moeten doen in ”hostile territory”.

Comments are closed.

Translate »