breaking news

Merab Dvalishvili out, Andre Ewell pakt short notice partij op 6 februari tegen Cody Stamann

January 15th, 2021 | by Marcel Dorff
Merab Dvalishvili out, Andre Ewell pakt short notice partij op 6 februari tegen Cody Stamann
UFC
0

Merab Dvalishvili zal niet langer in actie komen op 6 februari aanstaande. De Georgiër kampt met naweeën van een COVID-19 besmetting. Hierdoor heeft de UFC Andre Ewell bereidt gevonden om het op short notice op te nemen tegen Cody Stamann. De partij zal plaatsvinden in de Bantamweight divisie. Het is niet bekend op welke locatie, echter lijkt Las Vegas het meest voor de hand liggende. BJ Penn.com wist de partij te melden, wij kunnen de boeking bevestigen.

Cody Stamann (MMA 19-3-1/UFC 5-2-1) maakte in Juli 2017 op short notice zijn UFC debuut. Dit debuut was door het tijdgebrek een debuut in de Featherweight divisie. Stamann nam het op tegen Terrion Ware. Beide mannen waren aan elkaar gewaagd, echter wist Stamann regelmatig zijn tegenstander naar de grond te brengen. Ware kon dit niet stoppen, en verloor via Unanimous Decision van Stamann. Daarna nam Stamann het op tegen Tom Duquesnoy. In een spannende partij wist Stamann te winnen via een Split Decision. Stamann keerde vervolgens terug in de Octagon in Maart 2018 tegen Bryan Caraway. In een zeer aan elkaar gewaagde strijd wist Stamann uiteindelijk het gevecht te winnen via Split Decision. Vervolgens ging het in September 2018 mis voor Stamann. Hij verloor van Aljamain Sterling via Kneebar Submission. Stamann pakte vervolgens een short notice gevecht aan tijdens UFC 235 in Maart 2019 tegen Alejandro Perez. Stamann vocht sterk en won het gevecht via Unanimous Decision. Stamann zou vervolgens vechten tijdens UFC Greenville in Juni 2019 tegen Rob Font. Echter raakte Stamann geblesseerd waarna het gevecht niet doorging. Stamann keerde terug in December 2019 tijdens UFC Washington tegen de Chinees Song Yadong. Ondanks een punt in mindering voor de Chinees en een sterk optreden van Stamann eindigde partij in een Majority Draw. Stamann zou het vervolgens opnemen tegen Raoni Barcelos tijdens UFC Columbus in Maart 2020. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld. Stamann vocht vervolgens wel in Juni 2020 tegen Brian Kelleher. De partij was in de Featherweight divisie. Stamann vocht sterk en won de partij via Unanimous Decision. Stamann keerde een maand later terug tegen Jimmie Rivera. Stamann verloor ditmaal via Unanimous Decision. Stamann zou vervolgens in December 2020 vechten tegen Merab Dvalishvili, maar trok zich terug nadat hij geblesseerd raakte. De partij werd opnieuw ingepland voor Februari 2021. Echter was het ditmaal Dvalishvili die moest afzeggen in verband met de naweeën van een COVID-19 besmetting. Hierdoor werd Andre Ewell de nieuwe tegenstander.

Embed from Getty Images

Andre Ewell (MMA 17-6/UFC 4-2) is een Amerikaanse vechter die in 2015 zijn Pro-MMA debuut maakte. Ewell vocht vooral veel voor zowel de Gladiator Challenge als de King of the Cage organisatie. Echter wist hij bij beide organisaties niet de titel te grijpen. Wel wist hij onder meer te winnen van Gustavo Lopez, Rick James en UFC veteraan Willie Gates. Ewell maakte in Maart 2018 zijn debuut voor de LFA organisatie. Een succesvol debuut met een KO overwinning in de eerste ronde tot gevolg tegen Trent Meaux. Vervolgens kreeg Ewell de kans om bij de CES MMA organisatie voor de titel te vechten tegen Dinis Paiva Jr. Ewell pakte de titel via een D’Arce Choke Submission in de derde ronde. Ewell werd vervolgens gecontracteerd door de UFC en maakte zijn debuut voor de organisatie in September 2018. Tijdens UFC São Paulo was voormalig Bantamweight Kampioen Renan Barão de tegenstander. Na een moeilijke eerste ronde voor Ewell nam de Amerikaan toch het initiatief over van Barão en wist hij uiteindelijk via Split Decision de winst te pakken. Ewell pakte vervolgens tijdens UFC 232 in December 2018 een short notice partij aan tegen de Engelsman Nathaniel Wood. Ewell verloor in de derde ronde via Rear Naked Choke Submission. Ewell wist zich echter in zijn daarop volgende partij te revancheren. Tijdens UFC Greenville in Juni 2019 werd gewonnen via Unanimous Decision van Anderson Dos Santos. Helaas voor Ewell kan hij vier maanden later geen goed vervolg geven aan die overwinning. Tijdens UFC Tampa werd via TKO in de derde ronde verloren van Marlon Vera. Ewell wist zich vervolgens in Februari 2020 te revancheren. Via een enigszins controversiële Split Decision won hij van Jonathan Martinez. Zeven maanden later won Ewell opnieuw via Split Decision. Ditmaal van Irwin Rivera.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »