breaking news

Merab Dvalishvili keert terug tegen Augusto Mendes tijdens UFC Atlantic City

February 4th, 2018 | by Marcel Dorff

Afgelopen nacht tijdens UFC Belem kondigde de UFC aan dat Merab Dvalishvili op 21 April 2018 terugkeert in de Octagon. De in New York woonachtige Georgiër ontmoet de Braziliaan Augusto Mendes tijdens UFC Fight Night 128 in Atlantic City, New Jersey. Het gevecht in de Featherweight divisie zal plaatsvinden in de Octagon van de Boardwalk Hall. Beide mannen treffen elkaar die avond op de Preliminary Card.

Merab Dvalishvili (MMA 7-3/UFC 0-1) is een Georgische vechter die al jaren in de Verenigde Staten woont. Dvalishvili traint onder leiding van Ray Longo en Matt Serra bij het zogeheten Serra-Longo Fight Team. Dvalishvili zal zijn lang verwacht UFC debuut gaan maken. Dvalishvili maakte vooral furore aan de Eastcoast van de VS bij hoog aangeschreven organisaties als CES MMA en Ring of Combat. Bij die laatste organisatie pakte hij in Februari 2017 de titel door Sukhrob Aydarbekov via Armbar Submission in de tweede ronde te verslaan. Dvalishvili wist vervolgens zijn titel op spectaculaire wijze te verdedigen tegen de ongeslagen Raufeon Stots. Via een Spinning Backfist na 15 seconden wist Dvalishvili zijn tegenstander KO te slaan. Kort hierna lekte via Social Media naar buiten dat de UFC hem een contract had aangeboden. Dana White zat immers voor de serie ”Dana White Lookin’ for a Fight” langs de kooi. Later bleek dus ook inderdaad dat Dvalishvili via die show een contract aangeboden had gekregen bij de UFC. Dvalishvili maakte vervolgens zijn UFC debuut tijdens UFC Fresno in December 2017 tegen Frankie Saenz. In een gevecht waar Dvalishvili domineerde met zijn worstelen, leek de Georgiër toch zeker genoeg gedaan te hebben in de eerste twee rondes om de overwinning naar zich toe te trekken. Twee van de drie judges zagen dit echter anders waardoor Saenz via een zéér controversiële Split Decision wist te winnen.

Augusto Mendes (MMA 6-2/UFC 1-2) is een meermalig BJJ wereldkampioen in zowel Gi als No-Gi competitie. De Braziliaan die traint bij The MMA Lab in Glendale, Arizona zou in Januari 2016 op short notice zijn debuut maken tegen Charles Rosa. Dit ging uiteindelijk niet door. Mendes zou alsnog zijn debuut maken voor de UFC, opnieuw op short notice tegen Cody Garbrandt. Mendes was vrijwel kansloos tegen de inmiddels voormalig Kampioen in de UFC Bantamweight divisie en verloor via TKO in de eerste ronde. Mendes kwam in Januari 2017 echter zeer sterk voor de dag tegen de Amerikaan Frankie Saenz. Mendes won het gevecht via een Split Decision en kreeg vervolgens de kans van de UFC om de Top 15 in te komen middels een gevecht tegen Top 10 Bantamweight Aljamain Sterling. In een vrij evenwichtige partij won uiteindelijk Sterling via Unanimous Decision. Vervolgens zou Mendes zijn opwachting maken tegen Boston Salmon tijdens UFC São Paulo in Oktober 2017. Echter raakte beide mannen geblesseerd waardoor het gevecht niet doorging.

Comments are closed.

Translate »